Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan mondjam meg nekik úgy,...

Hogyan mondjam meg nekik úgy, hogy ne bántsam meg öket?

Figyelt kérdés

Az a gondom hogy van pár barátom,akik állandoan nyagatnak a problémáikkal.Ha dolgozatott írunk,állandoan kérdeznek melyik a helyes válasz,ha gyakorlati feladat van akkor abba segitsek már,de ha én kérdezek valamit néha akkor ök nemtudják,nem akarnak segiteni.A másiknak a szerelmi életének szenvedését kell állandoan,abban tanácsot adni.Én ezt már kicsit unom néha nyügös nekem már,föleg hogy visszafele nem kapok semmit.

22/F

2011. ápr. 4. 15:11
 1/3 tetris ***** válasza:

Egyenesen, őszintén. Ahogy itt leírtad nekünk. Mondd meg nekik, hogy te mindig mindenben segítesz nekik, de ők neked semmit. És azt is nyugodtan megmondhatod, hogy te mindig meghallgatod az ő érzelmi problémáikat, de ők nem értékelik azt, hogy te ebben is segíteni próbálsz nekik.

Közöld velük, hogy úgy érzed, hogy csak kihasználnak.

2011. ápr. 4. 15:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Valóban az őszinteség a legjobb, de nehéz is. Ha nem mered így megmondani nekik, akkor légy te is olyan velük mint ők, mondd, hogy nem tudod a választ, nem tudsz segíteni, vagy esetleg üsd el egy poénnal a kérdéseiket.
2011. ápr. 4. 15:29
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább legyél őszinte. Az én barátnőimmel is ez volt a probléma anno. Ha volt valami bajuk velem, akkor ugyanúgy viselkedtek, vagy még rosszabbul, ahogy esetleg én tettem, amiről nem is tudtam, csak bunkóztak... Teljesen elhidegültünk egymástól, majd teljesen összetörtek, és nyár óta itt vagyok barátok nélkül. Ha meg akarod menteni ezt a barátságot, akkor légy őszinte! Ne legyél bunkó vagy lekezelő, hiszen nem is biztos hogy ők érzik mit csinálnak. Csak mondd el nekik, hogy te ezt így érzed, és várd a reakciót! Nem érdemes emiatt tönkretenni egy barátságot sem!
2011. ápr. 4. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!