Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » "Én azt gondolom" Miért...

"Én azt gondolom" Miért mondogatja ezt állandóan mindenki?

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 20:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Egy kicsit bizonytalankodó íze is van van ennek, főleg, ha politikus nyöszörög a mikrofonba...
2011. febr. 26. 12:11
 12/14 anonim ***** válasza:

De hát neked is csak "azon" jár az eszed.

Szerintem perverz vagy.

2011. márc. 1. 07:01
 13/14 anonim válasza:

Valószínűleg azért mert ez egy úgynevezett "énközlés". Ahogy többen írták, mindenképpen azt fejezi ki, hogy személyes vélemény. Ezek a kifejezések segítenek elkerülni a konfliktusokat, amellett, hogy megengedik az önmagunk képviselését is. Asszertív tréningen, vagy kommunikációs oktatáson, segítő szakmákban tanítják ezt a fajta önkifejezést.

Kevésbé sértő, ha azt mondom, hogy én azt gondolom, hülye vagy, mintha símán tényként odavágom hülye vagy. Mert evvel jelzem, hogy ez az ÉN gondolatom. De remekül lehet vele csűrni csavarni is.

Egyébként én is sokkal több ilyen szófordulatra figyeltem fel az utóbbi időben.

2011. márc. 1. 10:53
 14/14 anonim ***** válasza:
Én azért szoktam mondani, mert elképzelhető, hogy az én véleményem eltérhet mások véleményétől, mivel csak a saját tapasztalatim alapján mondhatok véleményt.
2011. márc. 2. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!