Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » "Én azt gondolom" Miért...

"Én azt gondolom" Miért mondogatja ezt állandóan mindenki?

Figyelt kérdés
2011. febr. 22. 20:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%

Én azt szoktam mondani hogy IMHO.

[link]

Ez jobb?

2011. febr. 22. 20:43
 2/14 anonim ***** válasza:
49%
Mi ezzel a baj?
2011. febr. 22. 21:02
 3/14 anonim ***** válasza:
73%
Mert vannak, akik azt hiszik, hogy ha többet beszélnek okosabbnak látszanak.
2011. febr. 22. 21:03
 4/14 anonim ***** válasza:
93%
Azért teszik oda a mondandójuk elé, hogy kifejezzék vele, hogy ez csak az ő személyes véleményük, és nem 'az élet alapigazságát' készülnek kimondani :))) Ez egyfajta védekezés is, így kevésbé lehet beléjük kötni (mert egyesek nagyon szeretnek kötözködni, főleg ezen az oldalon).
2011. febr. 22. 21:05
 5/14 anonim ***** válasza:
75%
Én azt gondolom, osztom az utolsó válaszoló véleményét:)
2011. febr. 22. 23:33
 6/14 anonim ***** válasza:
77%
21:05-ös jól írja. Én is ezért szoktam a mondandómhoz tenni.
2011. febr. 23. 00:09
 7/14 anonim válasza:
most mondhatnám, hogy mert gondolkodnak:-), de "én azt gondolom" hogy, azt hogy ami a mondat után következik azt én gondolod, ki kell fejeznem vhogy, azt is hozzá teszed ha más valaki véleményét közvetíted, "XY azt gondolja, hogy...",+ szeretnek okoskodni, okoskodni jó:-)én egyébként azt használom, hogy "szerintem",sokkal rövidebb, időspórolós.
2011. febr. 23. 03:51
 8/14 A kérdező kommentje:

03:51:

igen :-)

"szerintem", "az a véleményem", "úgy látom"

ezek meg eltűntek ...

2011. febr. 23. 10:41
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Csak a saját nevemben tudok nyilatkozni. Én általában napközben rengeteg üzleti kommunikációt folytatok, és ott nagyon fontos, hogy a mondandódból világosan kitűnjön, amikor nem egzakt, bizonyított tényt mondasz ki, hanem a saját szemszögedből próbálsz rávilágítani egy dologra. Ilyenkor az "én azt gondolom" vagy a "az én véleményem szerint" nagyon fontos parafrázisok, használatok nélkül gyorsan elharapózik a levelezésben az ellenséges hangulat.

Ezek után a hétköznapi szóhasználatomba is beépülnek nyilván ezek a fordulatok.

2011. febr. 26. 08:38
 10/14 anonim válasza:
21:05, teljes mertekben
2011. febr. 26. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!