Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mennyire zavarna ez egy orvoson?

Mennyire zavarna ez egy orvoson?

Figyelt kérdés

Elsőéves orvostanhallgató vagyok, és elég csúnyán lehordott a professzor, így ki szeretném kérni a véleményeteket, hogy jogos volt-e? A helyzet az, hogy az eredeti körmeim egyszerűen egy mm-re sem tudnak megnőni, mert rögtön letörnek, így mindig tövig vágtam, ami nem volt túl nőies. Amikor egyetemre kezdtem járni csináltattam magamnak egy szolid műkörmöt (nagyon kicsi, mert sosem hagyom, hogy egy mm-rel is túlnőjön az ujjvégemnél, ráadásul francia, tehát teljesen úgy néz ki, mint egy normális köröm). A boncolásnál is jobban járok vele, mert egyáltalán nem éles (nem úgy, mint a törékeny eredeti), így a gumikesztyűt sem lyukasztja ki. Amikor az anatómiaprofesszor megtudta, elkezdett velem veszekedni, hogy a betegek undorodnak a mű és/vagy festett körömtől, és a nyári gyakorlatra szedessem le. Tényleg ekkora gond egy rövid, és szolid műköröm? Ti mérgesek lennétek az orvosra, ha látnátok, hogy műkörme van? Amúgy az egész megjelenésem nagyon visszafogott, csak a szememet szoktam kihúzni, normálisan öltözködöm, és fel sem tűnik, hogy nem igazi.

19/L

2011. febr. 19. 12:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem zavarna, de nálunk is mindenért szólnak, szerintem ne törödj vele, másoknak is szólnak az ilyenekért.
2011. febr. 20. 00:10
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem itt a professzor a lakkert, meg ha gyenge francia is, balhezik. Ketlem, hogy ha rovid, szereny a mukorom, azt eszrevenne, de a lakkot azt igen.
2011. febr. 20. 06:11
 13/15 anonim ***** válasza:

Engem egyáltalán nem zavarna, ha a munkavégzését nem befolyásolná. De az a nő, aki már kétszer vett tőlem vért hatalmas, hegyesre reszelt műkörmökkel, na az nagyon bosszant! Ugyanis képtelen normálisan levenni, mindig fáj, de az még a legkevesebb. Mindkétszer mikor beszúrta felkarcolta a bőröm. Olyan szerencsétlenül tud fogni, hogy rossz nézni. Az már csak hab a tortán, hogy úgy húzza ki a tűt, hogy előbb gézlappal beleszorítja a kezembe!

Második babámat várom, ezért az elmúlt években nem kevés vérvételem volt, de ilyen bénán még senkinek nem sikerült.

A lényeg, hogy egy szolid, rövid köröm, ami nem akadályoz a munkavégzésben szerintem nem jelent rossz pontot a normális embereknél.

2011. febr. 20. 14:53
 14/15 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy az előző mondja. Ha a munkavégzésben nem akadályoz, akkor semmi bajom vele.

Sokkal jobban zavar, ha egy orvosnak koszos a körme, vagy nem mos kezet 2 beteg között (főleg, ha nem kesztyűben vizsgál). Szerencsére zömmel igényes orvosokkal volt eddig dolgom, de néha akadt néhány olyan szutyok is,a akiknél nem értettem, hogy egyáltalán hogy engedik dolgozni.

2011. febr. 21. 22:15
 15/15 anonim ***** válasza:

Engem nem zavarna egyáltalán, ha szépen ki van festve akár a köröm, akár az arc. Azt pedig nem is igen lehet megállapítani, hogy műköröm-e vagy valódi, hacsak nem nőtt már le nagyon.

Azonban ha úgy érted, hogy nem hagyod túlnőni az ujjbegyeden, hogy felülnézetből rövidebb a körmöd, mint az ujjad, akkor az már nagyon-nagyon hosszú!

Engem pl. nagyon zavar, mert azzal már nem lehet normálisan fogni. Tehát csak amiatt aggódnék, hogy így nem tud olyan alapos munkát végezni. Pl. fogorvos nem tartja olyan biztonsággal az eszközöket, fúrót, vagy aki a kezével vizsgál, megcsikar stb.

2011. aug. 29. 00:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!