Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mennyire zavarna ez egy orvoson?

Mennyire zavarna ez egy orvoson?

Figyelt kérdés

Elsőéves orvostanhallgató vagyok, és elég csúnyán lehordott a professzor, így ki szeretném kérni a véleményeteket, hogy jogos volt-e? A helyzet az, hogy az eredeti körmeim egyszerűen egy mm-re sem tudnak megnőni, mert rögtön letörnek, így mindig tövig vágtam, ami nem volt túl nőies. Amikor egyetemre kezdtem járni csináltattam magamnak egy szolid műkörmöt (nagyon kicsi, mert sosem hagyom, hogy egy mm-rel is túlnőjön az ujjvégemnél, ráadásul francia, tehát teljesen úgy néz ki, mint egy normális köröm). A boncolásnál is jobban járok vele, mert egyáltalán nem éles (nem úgy, mint a törékeny eredeti), így a gumikesztyűt sem lyukasztja ki. Amikor az anatómiaprofesszor megtudta, elkezdett velem veszekedni, hogy a betegek undorodnak a mű és/vagy festett körömtől, és a nyári gyakorlatra szedessem le. Tényleg ekkora gond egy rövid, és szolid műköröm? Ti mérgesek lennétek az orvosra, ha látnátok, hogy műkörme van? Amúgy az egész megjelenésem nagyon visszafogott, csak a szememet szoktam kihúzni, normálisan öltözködöm, és fel sem tűnik, hogy nem igazi.

19/L

2011. febr. 19. 12:34
1 2
 1/15 sz12 ***** válasza:
100%

Én egyáltalán nem lennék mérges, sőőőőőőőőt inkább attól undorodnék ha ápolatlan csúnyák lennének a körmei.

Az én bőrgyógyászomnak is van műkörme, és egyáltalán nem zavar :)

( egy leendő műkörmös:) )

2011. febr. 19. 12:45
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy visszafogott, szolid műköröm sokkal szebb látvány, mint egy tövig letört semmiség.

Viszont, igaz, én csak gyármunkás voltam egy orvosi felszerelést gyártó üzemben, mégis tilos volt nagy körmöt viselni ugyanúgy, mint műkörmöt. Ott azt mondták, hogy a műköröm alatt jobban megtelepszik a baktérium (nem tudom tényleg igaz-e), és ha egy köröm festett, az se jó, mert a festék könnyen lepattogzik.

Nem tudom, hogy milyen orvos leszel, de ha beteghez nyúlsz úgyis húzol gumikesztyűt, szóval akkor inkább a rövidebb köröm a nyerő. :P

Bár az én hasamat nyomkodta már végig óriási műkörömmel rendelkező doktornő... na az nem volt túl felemelő. ;)

Egy kis szolid műköröm engem nem zavarna, lehet fel sem tűnne, ha betegként megyek a rendelőben úgysem ez jut el a tudatomig. :P

2011. febr. 19. 12:52
 3/15 anonim ***** válasza:
58%
Engem egyáltalán nem zavarna... mert az, hogy valakinek műkörme van arra utal (szerintem), hogy ápolt foglalkozik magával.
2011. febr. 19. 13:20
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem zavarna, ha téged nem zavar a munkádban, és ugyanúgy meg tudsz mindent csinálni. Úgyis kesztyűt húzol, nem fog látszani.

De a professzorokkal nem jó rosszban lenni, szerintem addig szedesd le, nehogy emiatt szivasson majd.

2011. febr. 19. 13:24
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút nem zavarna.
2011. febr. 19. 13:31
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

a nőgyógyászomnak is van,ugyanoda járunk csináltatni:)

egyáltalán nem másabb mintha igazi lenne,szép igényes,és még sose karcolt meg vele,hiába ő tényleg belémnyúl meg tapogat összevissza...

lerágott csúnya körömmel nem lenne gusztusos nyúlkálni a másikban...

volt műtétem,a sebésznek is műkörme volt,igaz a szokásosnál kisebb és kerek...napi szinten műt elég sokat,ha zavarná szerintem nem lenne neki...

de abban igaza van az egyik válaszolónak,hogy ha a prof ezt kéri,akkor muszáj,különben megbuktat hiába tudsz mindent ...

(anno egyetemistaként a nagyonszőke hajam ezért festettem barnára,meg mellőztem a tűsarkút egyetemen,mert a drága tanárúr szerint egy csinos nő nem lehet mérnök...csak az lettem,melóban pedig már senki nem szól ha tűsarkúban megyek ki a gyártósorra is:D)

2011. febr. 19. 13:36
 7/15 anonim ***** válasza:
Probalj inkabb korom erositot hasznalni. A Lorealtol van egy nagyon jo. "diamond Nails". Raadasul meg hatasos is. Bartnomnek ajanlotta, vettem neki, 10 nap utan szepen kezdtek noni a kormei. Otthon kesztyuben mosogass, csinald a hazimunkat. Vigyazz kezedre, sszep ha egy nonek szep kezei, kormei vannak, foleg egy orvosnak. Vetesd le a mukormoket, probald ki.
2011. febr. 19. 15:22
 8/15 anonim ***** válasza:

Engem abszolut nem zavarna. Amig te el tudod vegezni a munkadat es a betegekre sincs hatassal, mert meg tudod vizsgalni, addig dehogy gond! Gondolom, hogy nem 6 szinure van festve es nem is az a hegyes, mert az dokinal tenyleg nem praktikus (meg senkinel sem), szoval en nem figyelnek ra. Masba nem tudott belekotni. Ha o adja a jegyet, tedd, amit ker, hogy nehogy ilyenert lehuzzon, utana meg visszateteted.

En abszolut nem tartom orvoson undoritonak a mukormot. Mindenkinek a maga dolga, ez egy maganugy, semmi koze nincs a szakmajahoz es azt sem lehet mondani, hogy nem professzionalis a megjelenese ettol, mert leirasod alapjan egy izlesesen megcsinalt, kis korom, nem pedig csili-vili diszkocicas.

2011. febr. 19. 17:31
 9/15 anonim ***** válasza:
45%

Nekem azért fura lenne egy műkörmös orvos. Nem ítélem el, nem haragudnék rá ezért természetesen, de fura lenne. Nekem valahogy nem fér össze egy orvosi szakmával, ahogy mondjuk fogorvosival sem, de még egy mérnökivel vagy tanárival sem. Egy szolid, szinte észrevehetetlen még elmegy, de én nem tudnék komolyan venni egy olyan embert, akin látszik, hogy külseje sokkal jobban érdekli, mint a szakmája (itt most a hatalmas körmökre gondolok, amivel gyakorlatilag semmit nem lehet csinálni). Én is a körömerősítőt javaslom, van erre külön vitamin is... ha csak azért csináltatsz műkörmöket, mert a sajátod töredezik, ezért szerintem nem érdemes!

A professzorod pedig jelenleg az atya úr isten az életedben, és ha ő azt mondja ne legyen, akkor ne legyen... részben azért sem, mert ha magadra haragítod, belőled az életben nem lesz orvos, részben azért, mert én úgy gondolom valahol igaza van, pláne ha esetleg öregebb generációval dolgozol, akik esetleg valóban nincsenek megbarátkozva az ilyesmikkel, de nem az internet világába születtek így itt biztosan nem osztják meg veled!

2011. febr. 19. 17:31
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Majd ha felsőbb éveken műtőbe kell menni, akkor még a lakkot is le kell mosni, különben nem mehetsz be (a lakk porózus felületű, így jobban beletelepednek a baktériumok), sőt vannak olyan orvosok, akik a tövig vágott körmöt is megkövetelik.

Szóval, jobb ha már korán hozzászoksz a saját körmödhöz :P

2011. febr. 19. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!