Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Illik nőnek Jó napot kívánokot...

Illik nőnek Jó napot kívánokot köszönnöm?

Figyelt kérdés
23F
2011. jan. 15. 19:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Persze, nyugodtan.
2011. jan. 15. 20:07
 2/7 anonim válasza:

A magyar szokások szerint nem.

Más nyelvekben nimcs rá megkülönböztetett köszönési mód, viszont a magyar nyelvben igen.

Használjuk azt.

Kezit csókolom!

2011. jan. 15. 22:26
 3/7 anonim ***** válasza:
szerintem nem, "Kezit csókolom!"-ot illik. nekem sem igen szoktak férfiak jónapotot köszönni.
2011. jan. 19. 17:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is így gondolom, de kiváncsi lennék ti mennyi idősek vagytok? Magamon kívül nem nagyon ismerek személyesen olyat aki hozzánk hasonlóan köszönne. Nagyon cikinek érzem amikor haverral megyek valahova és elröffent egy "jónapot!"-ot mint amikor a parasztok bemennek a kocsmába. 32/F
2011. jan. 21. 00:45
 5/7 anonim ***** válasza:
utolsó előtti vagyok és 29 éves.
2011. jan. 21. 09:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor az nem számít, hogy iskolában Jó napot-ot lehetett köszönni Tanaárnőknek is?
2011. jan. 27. 19:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Lehetni lehet csak bunkóság. De azt hogy jónapot azt magában sose mondd, jónapot kívánok!
2011. jan. 28. 01:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!