Szituáció? Valaki lefordítja? Köszönnöm. *-*
- What's the matter?
- I have a sharp pain in my head/back, arm, leg, etc. I have got a headache and a bad cough. I feel awful ill/I feel all hot and shivery.
- How long have you been feeling ill?
- Lost night when I went to bed I was still quite all right.
- What are your symptomps?
- Let me have a look at your head/back etc. Does it hurt/here now, all the time if I turn it to the right and to the left? Open your mouth and left me have a look.
Very much. /Yes a little/. No, not really.
- You've broken your leg etc. You have sprained your.. You have the flu.. a sore throat... a cold.
What should I do?
- You must stay in bed for a day or two. You must take this medicine. You mustn't walk for a day or two. I'll priscribe some mediciane pain-killers/tablets for you.
- Thanks.. bye-bye.
etc...etc...
Nem HÁZI, MEG KELL TANULNI! PRÓBÁLTAM Google fordítóval, de nagyon ROSSZ. AKI profi angolból és unatkozik az megcsinálná nekem estig? FELPONTOZOM. :)
HOLNAP FELELÜNK ÉS EDDIG CSAK JÓ JEGYEIM VANNAK és 5-t szeretnék. ^^
mármint angolból ez az első jegyem és a többiből van 4-es, 5-ös xD
persze én is próbálkozom
-mi a baj?
-éles fájdalmam van az xy helyemen, fáj a fejem és csúnyán köhögök. rosszul érzem magam, remegek és melegem van.
-mióta érzed magad betegnek?
-múlt éjell mikor aludni mentem még mindig egész jól voltam.
-mik a tüneteid?
-hadd nézzem meg a fejed, stb-d. fáj most, itt, vgig, ha jobbra/balra fordítom? nyisd ki a szád hadd vessek rá egy pillantást.
Eléggé. igen egy kicsit. ne, nem igazán.
-eltört a lábad, kificamodott a... influenzás vagy.. megfáztál.
mit kell tennem?
-ágyban kell maradnod 1-2 napig. szedned kell ezt a gyógyszert. nem sétálhatsz 1-2 napig. írok fel neked fájdalomcsillapítót/gyóygszert.
köszipuszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!