Mit gondoltok erről? Nekem felfordul a gyomrom.
Általában jó emberismerő vagyok és az egyik osztálytársam, aki idén jött hozzánk, eléggé kiismerhető én már az elejétől fogva láttam rajta, hogy "nem jó", ezt most nem részletezem, nem akarok filozófiai vitákba bonyolódni a "jó"-val kapcsolatban. Mondjuk úgy, hogy eléggé beképzelt és mellette agresszív is, de az a passzív idegesítő fajta és álszent is.
Most nem ezen van a lényeg, ezt még elviselem, hiszen én sem vagyok valami kedves, ha már itt tartunk. A személyiségünk rögtön "ütközött" is év elején, érveléseknél órákon stbstb. Sok dologról teljesen eltérő a véleményünk, ez sem baj még. A gondom ott kezdődik, hogy néhány barátom/osztálytársam akivel jóba vagyok szintén nem bírják őt és idegesítőnek is tartják és ezt többször mondják nekem is és nevetnek rajta, sőt szinte megállás nélkül kibeszélik, mondhatni jobban irritálja őket mint engem.
Nemrég odajött a srác a padunkhoz ahol ültünk és kezet fogott a többiekkel, engem viszont kihagyott, szóval kezdet fogott azokkal akik a legjobban megvetik és én, aki tisztelem annyira, hogy kimutattam mi a helyzet emberszámba sem vesz.. Annyira undorító dolognak tartom és felfordul a gyomrom ha erre gondolok... Ha nekem ellenségem lesz vagy volt mindig tisztelettel állok elé, mert valahogy ezt tartom helyesnek...
Nem is érdekelne annyira ez, de a többiekkel való kézfogás... undorító.
Bezzeg ha megnéznek egy Dr.House részt azon jókat szórakoznak, ha az életben kapják meg azt az már nem tetszik nekik...
Komolyan én már semmi fantáziát nem látok az életben ezek miatt... Vágyom a közösségi életre, de egyben a hányinger is kerülget ha ezeken az összefüggéseken agyalok...
Nem is tudom mi lesz így, régi problémám ez. Mindig is észrevettem..
Az egyenes ember baromijól tud érvényeülni, csak a legtöbben a "egyenes is, ferde is" vonalban próbálnak sunnyogni, aztán nyígnak hogy hát pedig ők becsületesek meg őszinték.
Ha igazán egyenes jellem vagy, akkor amire szükséged van az tartás, határozottság, és egészséges "kegyetlenség" (nem rosszindulat, nem közöny! nem ugyanaz). Ez persze kemény élet, de egyenes emberként így lehet megbecsülést kivívni.
A legtöbben ott rontják el, hogy nem döntik el igazán, hová akarnak tartozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!