Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért kezdem megutálni a...

Miért kezdem megutálni a saját hazámat és a saját népemet? Ti hogy áltok ezzel a kérdéssl?

Figyelt kérdés
Gondolom most majd leszek zsidó,cigány,meg minden csak magyar ember nem!A lényeg az hogy egyszerüen az utcára sincs kedvem kimenni,mert mindenhol csak a nyavajgást és a rossz kedvet hallja az ember.Egyszerüen hányingerem van az emberek mentalitásától,hogy ő is rossz kedvü akkor én is legyek az,ha megdöglik a kutyája akkor az enyém is dögöljön meg.Vicc ami itt megy,az utcán csak morgó és rossz kedvü embereket látni,akár merre megyek mindenki csak panaszkodik.Én hiába akarok jó kedvü lenni,vagy probálok de mindig jön valami hulye aki ha úgy gondolja hogy ha neki rossz akkor nekem is legyen az!Ezen a mentalitásom mi magyarok mikor fogunk már végre változtatni?Vannak nálunk sokkal szegényebb népek,de mégis jókedvük van és összetartobbak.
2011. jan. 9. 10:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Én igazat adok neked. Elég baj, hogy mindenhol csak a siránkozás megy. Viszont az is nagy baj, hogy az országban lassan már nem is lehet tisztességgel megélni. De sajnos a magyar egy olyan nép, amelyiknek sosem elég jó semmi. Itt az van, hogy az emberek nyafognak, hogy milyen rossz minden, de ha változás van, az sem tetszik. Csak egy példát mondok: Pécsen lakom, és ugye itt most nagy felújítások, átalakítások voltak az EKF miatt. Emlékszem, korábban mindenki szidta a Széchenyi teret, hogy milyen rossz a burkolat, meg miért jönnek be az autók, stb. Most átalakították a teret, végre nem törik ki a bokám, ha magassarkúban végigmegyek rajta, lehet tolni a babakocsit, nincsenek autók, lehet rendesen sétálni, gyerekkel is, mert nem szalad a kocsi alá. És ezt is mindenki szidja. Amikor elkészült, lépten nyomon azt hallottam a járókelők szájából, hogy "jaj milyen ronda lett, ez nincs, az nincs, bezzeg a régi sokkal szebb volt." Apróságnak tűnik, de számomra idegesítő volt, hogy itt semmivel nem lehet az emberek kedvére tenni. Más országban, ha egy teret felújítanak, ami már tényleg régi volt, kissé romos is, ott az emberek örülnek, hogy jaj de jó, újítottak. Itt meg soha semminek nem örülnek.

Na aztán itt az oldalon is árad az emberekből a pesszimizmus, amit az életben is meg lehet tapasztalni. Szinte azon versengenek, hogy kinek rosszabb. Ha valakinek az a baja, hogy nincs pénze erre vagy arra, akkor rögtön megjelennek százan, akik leszólják, hogy bezzeg nekik másra sincs, szóval kussoljon el. Vagy, ha valakinek valami betegsége van, akkor is ez van, szinte versengenek, hogy ki a betegebb.

Különben egyszer a tévében mondta valaki, hogy a magyarokkal az a baj, hogy ha felmerül egy probléma, akkor azzal remekül elfoglalják magukat, hogy kielemzik a bajt, mutogatnak rá, hogy ki tehet róla, siránkoznak, ahelyett, hogy a megoldáson törnék a fejüket. Ez sajnos a köznapi életben is teljesen így van.

De azt tényleg hozzá kell tennem, hogy sok embernek amúgy is lehetetlen a helyzete, amihez persze hozzájárul ez a negatív környezet. Én pl. mindenképp külföldön akarok dolgozni. Olyan hivatást választottam, amit a legtöbb országban megbecsülnek és megfizetnek, itt viszont vagy azt sem tudják pontosan, hogy mi az, vagy ha tudják, akkor csak lenézés, és éhbér jár érte. Szóval ha meglesz végre a diplomám, akkor megyek is el. És nyugodtan lehet rám fujjogni, de egy pillanatig sem érzek lelkiismeretfurdalást azért, mert az állam pénzén tanulok, de dolgozni (és adózni) nem neki fogok.

2011. jan. 9. 11:45
 12/21 anonim ***** válasza:
81%
Nekem nem a magyar néppel van bajom, hanem annak vezetésével. Kérdező, elgondolkodtál már rajt, miért mindenhonnan csak a rossz kedvet, nyavajgást, siránkozást látni, hallani? Egész véletlenül nem azért, mert okunk van rá? Ha kimegyek ausztriába egy egyszerű takarítónőnek, nettóba kézhez kapom az itteni minimálbér ötszörösét, ha nem többet! Mennék is, ha megtehetném, de az itteni viszonyok miatt még oda se tudnék kijutni.
2011. jan. 9. 12:52
 13/21 A kérdező kommentje:

ma 11:45-nek köszönöm az értelmes választ!

Látom vannak itt emberek akik felfogták miről beszélek és nem egy kalitkában bezárva élnek és látják a valóságot!

Akik ilyennel jönnek hogy nem köszönök azt honnan a fenéből tudja úgy mégis?Mindig köszönök még akkor is ha ku.rvára nincs kedvem mert sz.ar kedvem va,én pontossan erről beszélek,hogy én nekem sem túl jó a helyzetem,de én legalább megprobálok jó kedvü lenni vagyis nem más emberrel paraszt lenni mert nekem éppen rossz kedvem van.

Itt a válaszolok nagy részében érződik a rossz indulatuság,hogy mert biztos én vagyok a hülye bla bla,és pontossan erről beszélek az ilyen megnyilvánulásokról amiket itt egy két ember művel.Igen én érzékeny vagyok az emberek tapintatlanságára és rossz indulatára,mert én nem tudok elmenni szónélkül ezek a dolgok mellett,valoszinü én azért is veszem észre,mert van egy két ember akinek ez a normális holott pedig marhára nem!

2011. jan. 9. 12:56
 14/21 A kérdező kommentje:

Ha kimegyek ausztriába egy egyszerű takarítónőnek, nettóba kézhez kapom az itteni minimálbér ötszörösét, ha nem többet!

Jó akkor nem ausztria,hanem mondjuk ott van Lenegyelország ahol kb ilyen fizetések vannak és az életszínvonal is kb ugyanez mint itt.DE mégis az emberek sokkal de sokkal jobb kedvüek,pedig aztán ők sem uszkálnak a pénzbe!

2011. jan. 9. 12:59
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Aha, már értem. Nem velünk van itt a baj (nem csak), igazuk van a többieknek, hozzáállás kérdése minden. Ezzel a két utolsó hozzászólásoddal meg is mutattad, hogy te is azok közé az emberek közé tartozok, akik csak vergődni tudnak, hogy "itthon milyen sz*r, máshol minden jó, én megpróbálom, de nem megy, mert ilyen sz*r emberek vannak itt" stb. Nem csinálsz te sem semmit. Sugárzik belőled a pesszimizmus, egy kicsit sem próbálsz megértő és nyitott lenni másokkal. Nem is akarod megérteni, hogy mi is a gondjuk, neked mindegy, csak legyen vidám mindenki. Ez így nem megy.
2011. jan. 9. 13:14
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
legalább van hazád, ami befogad és nem fordít hátat! A szépet kell figyelni, nem a rosszat, ne mások ilyennemű gondjaival törődj, neked kell elkezdened a változást, neked kell mosolyognod, akkor a többiek is elkezdik. Egyébként igaz, ti, magyarok , nagyon pesszimisták vagytok, pedig vannak sokkal rosszabb helyzetben lévő népek, de ők mindig mosolyognak, mert megtanulták elfogadni a dolgokat úgy ahogy van és nem felettük morogni.
2011. jan. 9. 14:25
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát én is mindenhol ezt hallom, de sose vettem észre a kedvetlenséget, az irigységet, a mogorvaságot, pedig nem Disneyland-ben élek. Szerintem kicsit kevesebbet kellene foglalkoznotok a szembejövő, vadidegen emberek morgásaival, és inkább a saját jólétetekért küzdeni.

Ez is egy szempont. Tudom, hogy ez önzőség, de én csak a magam és a hozzám közeli emberek boldogságával foglalkozom. Ezért megteszek mindent, a többieket mondhatni leszarom. Persze ez nem azt jelenti, hogy ha esélyem van rá, akkor direkt átgázolok rajta, csak annyit, hogy ha egy idegen negatív, akkor nem hagyom, hogy a rossz kisugárzása átragadjon rám.

2011. jan. 9. 16:14
 18/21 anonim ***** válasza:
Költözz olyan környékre ahol gazdagok laknak. Ott nem panaszkodnak, nem nyavalyognak. Persze köztük is van akinek nem úgy megy a vállalkozása ahogy kellene és állandóan siránkozik...
2011. jan. 9. 20:34
 19/21 A kérdező kommentje:

Költözz olyan környékre ahol gazdagok laknak. Ott nem panaszkodnak, nem nyavalyognak. Persze köztük is van akinek nem úgy megy a vállalkozása ahogy kellene és állandóan siránkozik..

Én nem akarok gazdagok között lakni!Mivel átlag ember vagyok nem hiszem hogy jól érezném magam köztük!Csupán normális körülmények között élnék amit itt Magyarországon sokan tehetnek meg sajnos és pont azért rossz kedvüek én ezt tudom.De miért nem lehet attól függetlenül kicsit pozitívabban szemlélődni?

2011. jan. 9. 21:49
 20/21 anonim ***** válasza:
Az, hogy valaki nem elégedett a saját életkörülményeivel, még nem is lenne baj, hiszen elvileg ennek ösztönöznie kéne arra, hogy tegyen valamit a változásért. A baj az, hogy sokan nem tesznek, nem a megoldás foglalkoztatja őket, csak és kizárólag a panaszkodás. Sokan végig sem gondolják, hogy mit kéne tenniük, mik a lehetőségeik annak érdekében, hogy úgy élhessenek, ahogy szeretnének. A másik baj az, hogy a magyar emberek többsége nem csak a saját életét szemléli negatívan, hanem minden mást is. Ha a szomszédnak egy kicsit jobban megy a szekér, akkor azzal vannak elfoglalva, ha a városban ahol él felújítanak egy iskolát, akkor az a baj, hogy miért nem a járdákat csinálták meg, ha a járdákat csinálják meg, akkor az a baj, hogy miért nem az iskolát újították fel, és így tovább. Nem azt nézik, hogy mi van, hanem azt, hogy mi nincs. Nem a megoldást keresik, hanem a problémát, és a kifogásokat.
2011. jan. 10. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!