Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan mondhatom meg a tanárom...

Hogyan mondhatom meg a tanáromnak finoman, hogy semmi köze hozzá, hogy miért nem voltam órán?

Figyelt kérdés

Járok érettségi élőkészítőre, 5-en vagyunk a csoportban és a múlt héten nem mentem, mert közbejött valami. Viszont nem szóltam telefonon a tanárnak, hogy nem megyek, mert őszintén szólva rohadtul nem érdekelt akkor, más miatt aggódtam.

Holnap megyek és biztos kérdezi, hogy miért nem voltam/szóltam. Ha azt mondom, hogy közbejött valami, azzal "nem elégszik meg".

Hogy hozzam a tudtára, hogy nyomós okom volt rá, hogy nem mentem, de nincs kedvem más orrára kötni, hogy mi volt az?

2010. dec. 26. 15:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
Pont így, valamilyen szinten ő is bunkó, hogy a magánügyedben turkál, mondd csak azt, hogy "Kérem tisztelettel, fontosabb dolgom volt éppen akkor, ellenben ezt nem szeretném a tisztelt tanárnő orrára kötni" A "tisztelt" kell, már már ironikus a hangvétel, ne aggódj, többet nem kérdezi meg :))
2010. dec. 26. 16:06
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Na de meg nem is mentel, nem is kerdezett a tanar, es meg nem turkalodott "privat" dolgaidba. Mi most a problema? Most meg csak feltetelezel.
2010. dec. 26. 16:14
 3/11 anonim válasza:
96%
Elvileg az érettségi előkészítő tanóra, tehát a tanárnak van hozzá köze. Ha ő nem szemétkedik, akkor te se. Megmondod, hogy magánéleti probléma jött közbe, nem szeretnél róla beszélni, de igen fontos volt. És szólni kellett volna, és akkor elejét veszed a várható "szemétkedésnek".
2010. dec. 26. 16:25
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Elmondod, hogy személyes jellegű dolog, amiről nem kívánsz beszélni, és sajnálod, amiért nem szóltál, tudod, hogy kellett volna, de nagyon sürgős helyzet állt elő és nem volt alkalmad.

Ha ebbe még bele akar kontárkodni: na ahhoz nincs joga. Ennél többet nem kérdezhet. Ha igazolás kell neki, anyukáddal iratsz egy igazolást az ellenőrzőbe családi okokról.

2010. dec. 26. 16:43
 5/11 anonim ***** válasza:
de az is lehet, hgy kedves anyuka nem tudja hogy kerdezo nem ment az elokeszitore. Akkor rohadtul nem erdekelte a kerdezot ez a tanora.
2010. dec. 26. 16:55
 6/11 anonim ***** válasza:
57%
Mond neki: "Ne haragudjon de nem árulom el mert magánügy."
2010. dec. 26. 18:48
 7/11 anonim ***** válasza:
FromOz: erre én is gondoltam, de abban az esetben a kérdező a hunyó, és nem is várhatja jogosan, hogy 100%ig megússza. Ez van. :)
2010. dec. 26. 19:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, családi vagy magánéleti dolog miatt voltál távol. Mondd meg neki finoman, hogy olyan dolgot kellett elintézned, amely nem tűrt halasztást.
2010. dec. 26. 19:23
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Mint írtam, nyomós okom volt rá. És tudom, hogy meg fogja kérdezni, mert mindig megkérdezi. Viszont még ha figyelmességből teszi is, utálom, ha magyarázkodnom kell olyan dolgok miatt, amikért nem is kellene.

2010. dec. 26. 19:26
 10/11 A kérdező kommentje:

Na, nem mondtam neki semmit, csak hogy közbejött valami, kérdezgetett, de én mondtam neki, hogy nem szeretnék róla beszélni, meg volt az okom rá, hogy nem jöttem.

Erre felhívta anyukámat. Anyukám meg elvesztette a fejét, pedig nem kellett volna...

Juhéééj! :D

2010. dec. 27. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!