Nagykövettel hogyan kezdeményezel beszélgetést egy fogadáson?
Lehet házi feladat témakörbe kellene írnom, de úgy gondolom ide jobban illik. Párbeszédet kellene írnom, hogy egy fogadáson miről beszélek egy nagy követtel. Mert beakarok mutatkozni neki,meg beszélgetni. Már órán volt sikertelen próbálkozás,mert hogy a nagykövet az előkelő személy stb.
De most akkor mit?
(mellesleg ez a feladat... hiszen nem megyek én oda a nagykövethez)
Köszi előre is!:)
Jó estét, nagykövet úr!
Nagyon jó hangulatú a fogadás. Kellemes este, nemde?
Egyébként valami ilyesmi:
"Üdvözlöm Nagykövet úr, ide ülhetek Ön mellé egy kicsit?"
- Persze, parancsoljon.
"Nem gondolja tolakodásnak, ha beszélgetnénk egymással, amig nem hozzák a vacsorát?"
- Nem, dehogy, örülök a társaságnak!
"Engedje meg, hogy bemutatkozzam, Tóth Péter vagyok".
- XY, de már ismer :)
"Hogy érzi magát a fogadáson, meg van elégedve a szervezéssel"?
- Tökéletesen, igen.
"És mióta van országunkban Nagykövet úr? Úgy értem évek óta, vagy csak a fogadásra látogatott el?"
- Már két éve vagyok itt, és nagyon tetszik az országuk.
"Van már kedvenc étele is a finomságaink közül?"
- Persze, a gulyás! :)
"Gondolom, már sok nevezetességgel megismerkedett itt nálunk".... stb. stb..
Én már beszéletm nagykövetekkel, nekem úgy tűnt mintha ők is ugyanolyan emberek lettek volna mint mi, nem tudom miért, pedig a nagykövet faj az más bolygóról származik...
Na jó, viccet félretéve, szerintem nem kéne ennyire felfújni a dolgot és nem kéne ennyire izgulnod, egyszerüen csak nyugodtan, beszélj úgy vele mintha mondjuk egy igazgatóval beszélnél, tisztelettel de ne túlzottan mert a végén még ő fog vagy megsértődni vagy röhögni a hátad mögött a túl előkelő stíluson!
"Egy fogadas". Tehat ezek szerint,Te is egy erdekelt vagy, vagy a munkabeosztas, vagy mas miatt, de "kozejuk" tartozol elvegre. Ezen gondolkozz el!
Pl. Egy magyar kovetsegnek a kovete! Egy orszagot kepvisel, es az orszagban elo magyarokat, ahol kovet pl.
Ne felejsd el, hogy valoban ugyanolyan ember, mint mas, csak a munkakore, a feladata lesz mas, de van hobbija es erdeklodesi kore.
En pl. amikor megismerkedtem a nagykovettel, mivel kulfoldon elek, egy par mondat utan mar a maganeletrol ment a tema, s erdekesen alakult, mivel ugy elbeszelgettunk, mintha regi baratok lettunk volna. Megkerdeztem Tole, hogy hogyan eli itt a hetkoznapjait, s hogyan viselik el az itteni elet korulmenyeket, s nincs-e honvagyuk?
Itt mar kiderult, hogy a hobbijuk a regisegek es a termeszetes eletmod, s innentol mar a bolha piacrol es az itteni termeszetrol szolt a beszelgetes.
Ok is olyan emberek, mint Te!
nálunk már voltak vacsorán pár nagykövetségtől családostól, de most mi ebben a nagy kérdés? egy az egyben ugyan úgy 2 lábuk, 1 fejük van ... hidd el, ugyan úgy tudtam vele beszélgetni, mint mással, sőt azért nem egy jobban szereti a nyílt, közvetlen stílust, mint a hűde szabályos tikett-szerű beszédet, de mondjuk ez minden felső körös emberre igaz
(de most komolyan, te miben látod a kérdés lényegét, kérdező? egyszerűen nem értem ....)
23:51
ez eleve hülyeség!
és ha nem Tóth Péternek hívják? akkor máris bukott a beszélgetés ...
Hát szerintem diák szerepben vagyok.
Az a baj, hogy én sem vagyok tisztában, hogy most mit is kell. Mert múlt órán eljátszottunk egyet, és abban úgy volt hogy elkezdtük a beszélgetést, hogy jaj milyen kellemes volt ma az idő bla bla, aztán meg érdeklődött az egyik a nagykövet munkájáról a végén meg már arról lett szó, hogy van e gyereke.
És kb mindenki ilyesmi párbeszédet talált , ki és erre azt mondta a tanár, hogy egy nagykövethez nem mehetünk csak így oda és nem beszélhetünk magunkról, meg nem kérdezzük őt hogy van e gyereke, mert ő olyan mintha a miniszterelnök lenne.
Gondoltam magamban b.szd meg nagykövet is meg a többi is olyan ember mint a többi, velük is lehet beszélgetni normálisan.
Szóval azért vagyok kicsit pánikban, mert mérges lesz ha nem állunk elő vmivel.
köszi az eddigi válaszokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!