Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Csak engem zavar nagyon, hogy...

U. Xorter kérdése:

Csak engem zavar nagyon, hogy letegez a DÁP? (Kormányablakos app)

Figyelt kérdés

tegnap 17:11
 1/5 anonim ***** válasza:
43%
Kívánom, hogy ennél nagyobb problémád ne legyen.
tegnap 17:15
 2/5 A kérdező kommentje:
A saját véleményem a saját kérdésemről, hogy ha megközvéleménykutatjuk a fiatalokat, akkor persze hogy a komformista tegeződést választják. Hiszen kellő élettapasztalat hiányában más kép él a fejükben a tiszteletről, az illemről és a rendről, mint a nagyobb társadalmi egésznek. De nem pont az lenne egy autoriter szerv egyik "privilégiuma", hogy a populizmus kiszolgálása helyett hosszabb távú célokat szolgálhasson, mint a magyar nyelvi örökség elemi részét képező magázódás és formális nyelvhasználat megvédését?
tegnap 17:24
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem amíg nem lesz kötelező, nem kéne letölteni.
tegnap 17:56
 4/5 anonim ***** válasza:
28%

Normális ember a 21. században él és tudomásul veszi, hogy az internet természetes nyelve tegező.

Aki szerint a tegezés és a tiszteletlenség, az nagy mértékben maradi.

Semmivel sem tiszteletlenebb, illetlenebb és főleg nem rend ellenes a tegezés, mint a magázás.

Ami meg a magázás mint nyelvi örökséget illeti, ezelött 50 évvel a szülőket kötelezö volt magázni, nem hinném, hogy te és most nem tegezed öket, a munkatársakat magázni illett - ezt sem tartom életszerünek, hogy így teszel, akkoriban a "pertu barát" még kiemelt személyt jelentett, azt a keveset 10, max. 20 fö), akivel tegeződtek, ezt sem hiszem, hogy tartanád. Meg a fünök előtt vigyázzállásba merevedni, ha véletlen összefutsz vele a folyóson, mélyen meghajolni és "alázatos szogája" köszönéssel üdvözölni - ezt is kizártnak tartom.

Annak meg semmi értelme, hogy egy ilyen apró részleten akadsz fenn ennyire,

A hivatalos szerveknek IS illik a korral haladni, nem megmaradni a régi, értelmetlen és kihaófélben lévő szokások mellett, márcsak az egyszerübb kommunikáció miatt is. Vagy konzekvensen tarts a 19. századi viselkedési formákat, vagy fogadd el a 21. századi normákat.

tegnap 18:00
 5/5 anonim ***** válasza:
54%
Engem nem tegez le, mert veszek magamra ilyen kínai digitális póráz koppintásokat. Az emberek fel sem fogják, hogy mekkora tilóba dugják a fejüket ezzel a DÁPpal.
tegnap 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!