Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Bolti dolgozók, eladók!...

Bolti dolgozók, eladók! Tegezést vagy magázást szeretitek jobban? Kor szerint és elsősorban nőkre gondolok.

Figyelt kérdés

Mikor 18 évesen egy trafikban dolgoztam, csomó vevő letegezett és én nagyon utáltam "mert én már felnőtt nő vagyok" 😅

Most jóval 40 felett meg örülök ha tegeznek 😀

Mindig bajban vagyok boltokban, ki minek örülne, persze alapban magázni illene mindenkit, de van mikor nálam jóval fiatalabb eladók előre letegeznek (ennek is örülök 🙂)

Kíváncsi lennék kinek mi a jobb?

Kommentek is érdekelnek!

ma 16:27
A kérdező szavazást indított:
30 alatti vagyok és magázzanak
30 alatti vagyok és tegezzenek
30 feletti vagyok és magázzanak
30 feletti vagyok és tegezzenek
50 feletti vagyok és magázzanak
50 feletti vagyok és tegezzenek
Csak férfiaktól várom el a magázást
7 szavazat
 1/7 A kérdező kommentje:
Ügyfelekkel foglalkozó, postai, banki irodai stb dolgozók is!
ma 16:30
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Elvileg ilyen esetekben illene mindenkinek magáznia az eladót, de mivel a magázás lassan kikopik (szerencsére), ezért abból sem csinálok ügyet, ha tegeznek, feltéve, hogy egyébként normális a hangnem. 60+,N
ma 17:12
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
Jobban örülök, ha magáznak. Én mint eladó, mindig magázódom.
ma 17:26
 4/7 anonim válasza:
9%
A magázás tisztelet. A kisgyereket tegezem le. Persze ha valaki kéri hogy tegezem az már egy közelebbi kapcsolat a két fél között.
ma 17:49
 5/7 anonim ***** válasza:
85%
4-es: ez ezelött 100-200 évvel még érvényes volt, ma már teljesen elavult.
ma 18:07
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem bolti dolgozó vagyok, de ügyfelekkel foglalkozom. 30 év alatti vagyok. Sokszor engem tegeznek, és én is sokkal inkább tegezném le őket, de az idős fönököm régimódi, és sokszor ott van körülöttem, emiatt én általában mindenkit magázok, nehogy aztán a főnök problémázzon velem. De amúgy alapból a magázást értelmetlennek tartom, tegeződve is lehet tisztelettel beszélni a másikhoz. A mindennapi életben tegeződöm mindenkivel.
ma 18:32
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

68 éves vagyok, számomra a magázás nem jeletn sokat, aki meg akarja adni a tiszteletet, az tegezve is meg tudja tenni, de többször volt velem szemben valaki tiszteletlen, szemtelen, vagy kifejezetten bunkó magázva is.

Én egyértelmüen tegezéspárti vagyok, egyszerübb, és semmi hátránya sincs.

ma 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!