Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért baj manapság, ha valaki...

Miért baj manapság, ha valaki konfliktuskerülő?

Figyelt kérdés
Napjainkban lenézik az olyan embert,aki nem verekszik,nem köt bele másokba. Még a nőknek is jobban kell az ilyen.
2010. nov. 24. 13:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
42%
Kedves Kérdező! A konfliktuskerülő ember jobban fog érvényesülni az életben. Majd ha kikerülsz az iskolából, rájössz te is.
2011. jan. 11. 19:41
 12/20 anonim ***** válasza:

Olyan világban élünk, ahol a konfliktuskerülő magatartással nem lehet elérni semmit. Csak manapság a komoly konfliktust nem ököllel vívják meg, hanem furmányos módszerekkel, meg nagy egóval, nagy pofával, gátlástalansággal. Ez az egyik fele. De ettől még egy konfliktus kerülő ember is érvényesülhet valamennyire, ha tehetséges és szorgalmas.

A másik fel, az konkrétan az agresszióra vonatkozik. Ezzel kapcsolatban van egy probléma. Aki konfliktus kerülő, egyébként én is ilyen vagyok, az vonzza a szemétkedőket, kötekedőket, mert egyes emberek imádnak provokálni. És amikor borul a bili, ami ritkán van, akkor még az alapnál is komolyabb konfliktus lehet belőle. Erre kell vigyázni, hogy ez ne történjen meg.

Ami azt illeti, a nők tudat alatt valóban a verekedős férfiakhoz vonzódnak. Bizonyos intelligencia szint fölött viszont ezt ignorálják, mert ők is tudják, hogy csak bizonyos körökben számít az, hogy ki milyen bunyós. Pl. ha a férfi bankár, akkor legkevésbé a fizikai erő számít, sokkal inkább a hozzáértés és a gátlástalanság. Egyébként rengeteg az olyan nő, aki bunyós férfit választ, aztán csodálkozik, ha elérve egy bizonyos életkort, a haveroktól már kissé elszigetelve, olyan helyekre nem járva, ahol verekedni lehet, a feleségét veri meg. Azért nem tudom sajnálni az ilyet, mert ismerek ilyeneket, és ha még csak járás szinten történt a dolog, és az előző csávó megverte, akkor legközelebb is ugyanolyat keres. Vagy fűnek-fának szidja, aztán visszamegy hozzá. És ezt nem irigységből mondom, mert az én barátnőmnek a kisujja többet ér, mint az ilyen nők.

2011. jan. 11. 20:29
 13/20 anonim ***** válasza:

Azt hiszem a többség rosszul értelmezi itt a konfliktus szót. Ugyanis ez azt jelenti nagyon szigorúan véve hogy valamilyen módon 2 vagy több ember akarata eltér és ezt cselekedeteikkel tükrözik, aminek eredménye hogy legalább egyik fél nem kerül közelebb a céljához.

A konfliktus olyan mint a pénz: nem szükséges az életbemaradáshoz (ahhoz víz,levegő, kaja kell) de ... na de azért mégse lehet nagyon élni nélküle...

A konfliktuskerülő az a személy, aki feladja a saját célját azért, hogy másik (domináns) fél akarata juthasson érvényre. NEM a komprommisszumkeresésről van szó. Hanem arról hogy ha jön az úthenger akkor kilapítja ami eléje kerül (ő a domináns) és a konfliktuskerülő meg önként kilapul...

2011. jan. 12. 09:27
 14/20 A kérdező kommentje:
Én nem vagyok domináns. nem olyan a természetem. Akkor legyek én is gátlástalan,szemét? A nők ezt preferálják.
2011. jan. 12. 11:58
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem Kerdezo, a normalis nok nem ezt preferraljak. A "meno" kiscsajok, akik komaljak a verekedos pasiikat, akkor jonnek majd ra, hogy baj van, mikor oket is elkezdik verni.
2011. jan. 12. 14:48
 16/20 Phoney ***** válasza:

Szerintem az a baj, hogy az emberekben nincs annyi tartás/fantázia, hogy "gátlástalanság" meg "szemétség" nélkül kezeljenek egy konflkitust.

Én sosem szoktam azt érezni, hogy ne tudnék elfogadható stílusban konfliktust kezelni. Persze ez abból is adódik, hogy nekem ez fontos, ezért sokat fejlesztettem ezt a képességem:P

A nőkről meg annyit, hogy ha úgy látják, hogy melletted akár szembe is köphetik őket, akkor valóban nem leszel népszerű. Egy értelmes nőnek nem kell, hogy üvöltözéssel meg verekedéssel légy férfi, de a legtöbben (szerintem jogosan) elvárják, hogy minden értelemben meg tudd védeni őt és a családot. Persze a lehetőségekhez mérten.

2011. jan. 13. 00:37
 17/20 anonim válasza:

Javítsatok ki ha tévedek, de szerintem a túlzott konfliktuskerülés a szinonímája a gyávaság.

Azaz: Miért baj manapság, ha valaki gyáva?

2011. jan. 28. 08:56
 18/20 anonim ***** válasza:

14:48

ez tényleg így van!

2011. jan. 28. 09:07
 19/20 anonim ***** válasza:
egy párkapcsolat nem működhet úgy,hogy konfliktuskerülő a partner.Munkahelyen egy bizonyos szintig nem is baj ha kicsit meghúzza magát az ember főleg az elején.
2012. ápr. 10. 15:02
 20/20 anonim ***** válasza:
45%

19:

De működhet, én és a menyasszonyom is konfliktuskerülők vagyunk.

Phoney :

Szerintem te kevered a szezont a fazonnal. A konfliktuskerülés nem azt jelenti, hogy ha mondjuk az utcán megtámadnak, akkor nem igyekszem megvédeni magamat, de ha beszólnak nekem, vagy akár a nőmnek, akkor egyikünk sem veszi fel.

2012. ápr. 10. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!