Mi történik manapság az emberekkel?
Én a 80-as években voltam gyerek, és emlékszem mennyire más volt. Ha pl lerohadt valaki az út mellett élből megálltak a többiek, mit tudnak segíteni, most még ha stoppolsz is szarnak rád.
Sajnos ilyen lett a világ, ez ellen annyit tehetünk, mint az első is írta, mi megpróbálunk kilógni a sorból, és máshogy gondolkodni.
Kedves Kérdező!
Én a nyolcvanas években voltam gyerek, így valamennyire emlékszem arra az életre, még ha gyerekszemmel is. Több mindenre volt pénz / nyaralás, szórakozás, könyvek, játékok.../, pedig nem is voltunk gazdagok, nyugis volt az élet. A boltokban nem volt olyan árudömping, mint most, de meg tudtuk venni, ami volt. Most a fordítottja van.
Felnőttként ma már azt mondom: kiszámíthatóbb volt az élet, jobban be tudtuk osztani a pénzt. És, az emberek is valahogy kiegyensúlyozottabbak voltak.
Szerintem az utóbbi 20 év hozta magával ezeket a változásokat. Bíztunk a rendszerváltásban, de nem úgy sültek el a dolgok, mint amire számítottunk. Hirtelen jött a nagy szabadság. Egyre lejjebb süllyed az ország mind gazdaságilag, mind morálisan. Egyre nehezebb a megélhetés. Ez frusztrálja az embereket.
Az is igaz, hogy sokkal könnyebb volt megélni mint most. Faterom papírgyárban dolgozott, és nem vezetőként, mellette taxizott, muterom otthon végezhető varró munkát végzett, és mindenünk megvolt, pedig 3 tesóm van.
Minden évben többször mentünk nyaralni, bejártuk az egész országot, voltunk Bulgáriában, Lengyelországban (ahová akkor menni lehetett), és nagyon jó gyerekkorunk volt, pedig nem voltunk gazdagok, panelban laktunk, de jó volt az is.
Most egy gyári munkás dolgozik napi 10-12 órát, és kb éhen hal belőle, még ha van még 1 állása sem tud felnevelni, max 1 gyereket, nem hogy 3-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!