Miért tegez le mindenéle "jöttment" ember aki beesik a cégünkhöz?
na ennél bunkóbb véleményt se olvastam még
a kedves ügyfél is tartsa meg otthonra a jópofizást
A legteljesebb mértékben egyet értek a kérdezővel!
Esetleg meg lehet kérdezni, hogy "Elnézést, ismerjük mi egymást valahonnan?"
Mert sajnos nagyon divatos kezd lenni a "mindenkit tegez mindenki". Nem tudják már az emberek, hogy pl. nem illik nőt letegezni a férfinak semmiképp, és nem illik idősebbeket főleg, de idegenek úgy egyáltalán letegezni. Ez már nem a lici, ahogy szerusz meg helló volt mindenki.
Én más taktikát szoktam alkalmazni, simán visszategezem, méghozzá egy elég sértő és bizalmaskodó hangnemben, ettől rá szoktak jönni, hogy valami nem stimmel.
"Neked az a dolgod, hogy az ügyfeleket kiszolgáld, és ha le akar tegezni, akkor letegez. Ha engem kioktatna egy hivatalnok, hogy hogyan köszönjek, akkor az lenne az utolsó alkalom, hogy ott jártam, de előtte azért elbeszélgetnék a főnökével is az üzleti élet mikéntjeiről az alkalmazottai körében. Ha egy szokásos monopolhelyzetben lévő állami intézményről van szó(pl apeh), akkor sem azért vagyok ott, hogy udvariassági leckéket vegyek, hanem hogy normális, hozzáértő emberek ellássák az ügyemet. A magánvéleményed tartsd meg otthonra."
Egy: a munkámat elvégzem, és segítek az illetőnek, akár udvarias, akár bunkó. É nem szólok be neki. Kettő: nem tartok illemtanórát a "kedves" ügyfélnek, mert nem az én dolgom hogy megneveljem. Három: az ügyfélnek nem kell nálunk (vagy bármelyik cégnél)"udvariassági leckéket" vennie, hanem jobb esetben azt otthonról hozzák.
Nem bántásként mondom, de Te is azok közé az emberek közé tartozol, akik azt gondolják minden értük van. Én ha ügyfélként megyek be valahová, ott is betartom az udvariassági szabályokat. Sajnos sok az ügyintézők között is aki azt gondolja, hogy ő okosabb mindenkinél. Arról is megvan az otthonra tartandó magánvéleményem, de az egy másik téma.
"na ennél bunkóbb véleményt se olvastam még
a kedves ügyfél is tartsa meg otthonra a jópofizást
A legteljesebb mértékben egyet értek a kérdezővel!
Esetleg meg lehet kérdezni, hogy "Elnézést, ismerjük mi egymást valahonnan?""
Köszönöm, ez most nagyon jól esett! :)
"Mert sajnos nagyon divatos kezd lenni a "mindenkit tegez mindenki". Nem tudják már az emberek, hogy pl. nem illik nőt letegezni a férfinak semmiképp, és nem illik idősebbeket főleg, de idegenek úgy egyáltalán letegezni. Ez már nem a lici, ahogy szerusz meg helló volt mindenki.
Én más taktikát szoktam alkalmazni, simán visszategezem, méghozzá egy elég sértő és bizalmaskodó hangnemben, ettől rá szoktak jönni, hogy valami nem stimmel."
Kedves Snapette!
Teljes mértékben egyetértek Veled. Lehet, hogy megfogadom a tanácsodat is. :)
Én megértelek. Engem is nagyon zavar a szitu. Nem azért, mert nagyképű, fellengzős lennék, csak valóban extra furcsák az emberek.
Hasonló helyen dolgozom mint te. Mondjuk én nő vagyok! bejön az ügyfél az irodába, és olyan bizalmasan lekezelően tegez le, hogy néha nekem is az az érzésem, hogy együtt jártunk óvodába annak idején. Suzóval nem csupán arról van szó, hogy letegez, hanem mindemellé még bizalamskodik is.
A másik változat, amikor letegez, és úgy ítélem meg, hogy még annyira nem idős az illető, tehát visszategezhetem ha már ő is így tett. Na ez a típus felháborodik, hogy én mi jogon.....?
A harmadik, aki végig magáz, majd amikor olyan szituba kerüklünk, hogy nem értek valamit, akkor fogja magát és tegezve kioktat.
A negyedik aki akkora menedzser, hogy az orra az eget veredesi, úgy fenthordja, ő aztán ilyen olyan amolyan üzletember, és csak magas körben lévő embrekkel üzletel, és ilyen meg olyan egyetemen tanult, de köszönni azt illedelmesen nem tud. Az, hogy letegez még hagyján, de amikor én magázom tovább, akkor kinyújtja a kezét a tárgyaló asztalon keresztül, hogy akkor tegeződjünk.
Na és az ötödik, aki nem csak letegez, hanem egyenesen ilyenek enged meg magának, hogy "hali, hy, szasz, hellóka, csá" na ettől a falra mászok!!!!
"Én megértelek. Engem is nagyon zavar a szitu. Nem azért, mert nagyképű, fellengzős lennék, csak valóban extra furcsák az emberek.
Hasonló helyen dolgozom mint te. Mondjuk én nő vagyok! bejön az ügyfél az irodába, és olyan bizalmasan lekezelően tegez le, hogy néha nekem is az az érzésem, hogy együtt jártunk óvodába annak idején. Suzóval nem csupán arról van szó, hogy letegez, hanem mindemellé még bizalamskodik is.
A másik változat, amikor letegez, és úgy ítélem meg, hogy még annyira nem idős az illető, tehát visszategezhetem ha már ő is így tett. Na ez a típus felháborodik, hogy én mi jogon.....?
A harmadik, aki végig magáz, majd amikor olyan szituba kerüklünk, hogy nem értek valamit, akkor fogja magát és tegezve kioktat.
A negyedik aki akkora menedzser, hogy az orra az eget veredesi, úgy fenthordja, ő aztán ilyen olyan amolyan üzletember, és csak magas körben lévő embrekkel üzletel, és ilyen meg olyan egyetemen tanult, de köszönni azt illedelmesen nem tud. Az, hogy letegez még hagyján, de amikor én magázom tovább, akkor kinyújtja a kezét a tárgyaló asztalon keresztül, hogy akkor tegeződjünk.
Na és az ötödik, aki nem csak letegez, hanem egyenesen ilyenek enged meg magának, hogy "hali, hy, szasz, hellóka, csá" na ettől a falra mászok!!!!"
Köszönöm az együttérzést. Ez az összefoglaló tökéletes.
Én nem nagyon merek beszólni az ügyfeleknek, mert nem szeretném az állásomat elveszteni emiatt. Volt pár alkalom, de nem éri meg.
"A másik változat, amikor letegez, és úgy ítélem meg, hogy még annyira nem idős az illető, tehát visszategezhetem ha már ő is így tett. Na ez a típus felháborodik, hogy én mi jogon.....? "
Ilyen létezik??? A pofám leszakad...
"Ilyen létezik??? A pofám leszakad..."
Ne, ne! Az arcod nem essen le a helyéről! :) De igen, a BUNKÓ ÜGYFELEKnek számtalan variációja létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!