Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért tegez le mindenéle...

Szilvássy Pál kérdése:

Miért tegez le mindenéle "jöttment" ember aki beesik a cégünkhöz?

Figyelt kérdés
Hivatalnokként dolgozom egy közintézményben. Egyszerűen a falra mászok attól, hogy az ügyfelek nagy része (huszon-harmincas éveikben járók főképp) simán letegeznek. Ha rászólok, akkor még neki áll feljebb. Elnézést a kirohanásért, de már nagyon elegem van ebből. F/39
2010. nov. 16. 10:40
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
49%
Nem tudom hol dolgozol, de ha vidéken akkor ott ezt természetesnek veszik az emberek.Pl.: Vidéken egy boltba ha bemegy valaki aztmondja sziasztok. Pesten nem szólna semmit. Ha egy hivatalba megy ott is sziasztok van /Pl. egy Községben/. Pesten Jó napot! Szerintem, ha visszamagázod őket és nem foglalkozol azzal, hogy letegeztek, akkor előbb-utobb "veszik a lapot".
2010. nov. 16. 10:53
 2/26 anonim ***** válasza:
89%

Nem tudom, mi bajod van, ha letegeznek, az CSAK annyitjelent, hogy szimpatikusnak és fiatalosanak találnak.

Én már 50 fölött vagyok, de még soha nem volt kifogásom az ellen, ha valaki tegez, akár ismerös, akár idegen - feltéve, hogy nem szemtelen az, amit mond.

Szerintem nem ártana, ha kicsit lazább lennél, és/vagy nem tartanád magad valami felsöbbrendü lénynek.

2010. nov. 16. 10:56
 3/26 anonim ***** válasza:
14%

"mindenféle "jöttment" ember aki beesik a cégünkhöz"

Nem akarom megsérteni Önt, de ebből tényleg az jön le, hogy felsőbbrendűbbnek képzeli magát a többi embertársánál.

2010. nov. 16. 11:06
 4/26 A kérdező kommentje:

Első Hozzászóló!

Szombathelyi vagyok. Itt sem szokás csak úgy tegezni mindenkit mint esetleg egy kisebb településen.

Mindenesetben visszamagázom, de sajnos sok esetben nem "veszik a lapot". :(

Második hozzászóló!

Nem lazaság/merevség, hanem illem kérdése a dolog. Én sem tegezek egy nálam jóval fiatalabb ügyintézőt pl. egy bankban. Azonkívül ez nem a szimpátiát jelzi, hanem a mai világra jellemző túlerőltett bratyizást.

2010. nov. 16. 11:08
 5/26 anonim ***** válasza:

39 évesen én örülnék a helyedben, hogy letegeznek. Ez nem tiszteletlenség, hanem egyszerűen fiatalnak néznek.

Másrészt pedig azt veszem észre, hogy a magázódás már megkopott. Szerintem nincs is, nem is volna rá szükség. 26/F

2010. nov. 16. 11:08
 6/26 A kérdező kommentje:

"Nem akarom megsérteni Önt, de ebből tényleg az jön le, hogy felsőbbrendűbbnek képzeli magát a többi embertársánál."

Kedves Hölgyem/Uram!

Egyáltalán nem sértett meg. Nem tartom magamat felsőbbrendűnek, de illem is létzik a világon.

2010. nov. 16. 11:14
 7/26 A kérdező kommentje:

"39 évesen én örülnék a helyedben, hogy letegeznek. Ez nem tiszteletlenség, hanem egyszerűen fiatalnak néznek.

Nos, én nem örülök neki. És nem azért várom el mert ezzel akarom kivívni a tiszteletet. Egyszerűen nem akarok bratyizni egy vadidegennel.

2010. nov. 16. 11:19
 8/26 anonim ***** válasza:
92%
Javasold a vezetőségnek, hogy már a bejáratnál jelezzék: Fagyival, cigivel és tegeződve belépni TILOS!
2010. nov. 16. 11:30
 9/26 A kérdező kommentje:

"Javasold a vezetőségnek, hogy már a bejáratnál jelezzék: Fagyival, cigivel és tegeződve belépni TILOS!"

Nem is rossz ötlet... :)

2010. nov. 16. 11:31
 10/26 anonim ***** válasza:
0%
Neked az a dolgod, hogy az ügyfeleket kiszolgáld, és ha le akar tegezni, akkor letegez. Ha engem kioktatna egy hivatalnok, hogy hogyan köszönjek, akkor az lenne az utolsó alkalom, hogy ott jártam, de előtte azért elbeszélgetnék a főnökével is az üzleti élet mikéntjeiről az alkalmazottai körében. Ha egy szokásos monopolhelyzetben lévő állami intézményről van szó(pl apeh), akkor sem azért vagyok ott, hogy udvariassági leckéket vegyek, hanem hogy normális, hozzáértő emberek ellássák az ügyemet. A magánvéleményed tartsd meg otthonra.
2010. nov. 16. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!