Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » 3 éves kislányt vinnétek...

3 éves kislányt vinnétek temetésre?

Figyelt kérdés
A férjem nagymamája meghalt és gondolkozunk azon, hogy a kislányunkat vigyük-e.. Én elég kicsinek gondolom még, nem tudom, ebben az életkorban mennyit fognak fel belőle..

ma 08:41
1 2
 11/17 anonim válasza:
90%
Semmit nem fog fel belole, vagy legalabbis nem ugy, mint a felnottek. Ha nincs ki vigyazzon ra, akkor elvinnem, amugy nem, mert felesleges.
ma 09:26
 12/17 anonim ***** válasza:
39%
3 éves unokahúgomat vitték és adekvát módon viselkedett. Az ő számára évi párszor látott dédi temetése volt. A húgomat rendesen megviselte, talán onnan is érzékelte a kislány hogy komoly ügyről van szó. Azért ott volt tartalékban apuka ha ki kéne vonni a gyerekeket. Gyerekfüggő is.
ma 09:30
 13/17 anonim ***** válasza:
57%
Nem
ma 09:35
 14/17 anonim ***** válasza:
80%
Mi a 10 és 13 évest se vittük a nagyi temetésére (nekik a dédijük), nem kell ezzel traumatizálni a gyerekeket, a 3 éves meg úgyse érti mi történik.
ma 09:54
 15/17 anonim ***** válasza:
78%

NEM VINNÉM! És nem is vittem.

Még a 6 évest sem, de akárhány évest sem!

Abból nem tanul semmit, ha ilyen negatív hatásnak/tortúrának teszed ki (a sok zokogó ember látványa stb) és teljesen feleslegesen, úgysem bírja végig csendben és egyébként sem gyereknek való ez - még felnőttet is megvisel!

Amikor a legutóbb közeli rokon temetésére kellett volna mennünk, akkor is csak a férjem ment el és ő képviselte az egész családot.

Mi meg utólag kisétáltunk a sírhoz és vittünk virágot/koszorút a gyerekkel és megbeszéltük vele a halállal kapcsolatos dolgokat.

Senki sem sértődött meg rajta, de mindenkinek így volt jó.

Így is lehet csinálni!

A férjed elhunyt nagymamája biztosan meg fogja ezt érteni odaátról, a többiek véleménye meg nem számít!

Te jól gondolod, ne hagyd magad!

ma 10:09
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szerintem is jobb, ha nem visszük.

ma 10:17
 17/17 anonim ***** válasza:

A 12-es válasz jó. Ha van valaki, aki szükség esetén elviszi onnan, akkor el is vihetitek, úgysem sokat ért még belőle.

Az is fontos, hogy a koporsós temetés megrázóbb, mint egy hamvasztás utáni búcsúztatás.

ma 14:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!