Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » 3 éves kislányt vinnétek...

3 éves kislányt vinnétek temetésre?

Figyelt kérdés
A férjem nagymamája meghalt és gondolkozunk azon, hogy a kislányunkat vigyük-e.. Én elég kicsinek gondolom még, nem tudom, ebben az életkorban mennyit fognak fel belőle..

jan. 20. 08:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%
Az én lányom 5 éves volt, amikor az első nagyszülő meghalt. Óvodában volt, nem vittük el.
jan. 20. 08:44
 2/18 anonim ***** válasza:
89%
Apám temetésére nem volt segítségünk, én sem hagyhattam ki értelemszerűen, így vinni kellett a 4 éves gyereket a temetésre. A férjem vigyázott rá a parkolóban, én a temetésen voltam. Nem értette, mi ez a sok ember és vidáman labdázott volna a gyepen. Én otthon hagytam volna, ha tudtam volna.
jan. 20. 08:45
 3/18 anonim válasza:
92%
Nem vittük. Egyrészt nem gondoltam hogy neki való, másrészt ott rohangáltam volna utána ..
jan. 20. 08:46
 4/18 anonim ***** válasza:
89%
Biztosan nem vinném. Kicsi még, nem tudja mit jelent az, hogy meghalt valaki - csak a rengeteg feketébe öltözött szomorú,síró embert látná, valószínűleg nagyon megijedneés nem is biztos hogy meg tudnád nyugtatni. Vagy végig beszélne, kérdezgetne - vagyis zavarná a gyászolókat.
 5/18 anonim ***** válasza:
91%

Nem. A 7 évest se vittük anno. Pedig nem dédi, hanem nagymama volt.

(A két testvérét - 11 és 13 év - igen.)

6/18 anonim válasza:
89%
Ha tehetném biztos nem vinném.
 7/18 anonim válasza:
62%
Sztem nem kicsi egy temetéshez, az élet része. Inkább azért nem vinném mert valószínűleg nem bírná ki nyugalomban végig. Így értelme sem lenne, másokat sem akarnék ezzel zavarni.
jan. 20. 09:01
 8/18 anonim ***** válasza:
74%
Nem
jan. 20. 09:05
 9/18 anonim ***** válasza:
56%
Papám temetésére hoztak ilyen korú gyereket, nem volt vele semmi gond, de nyilván minden gyerek más
jan. 20. 09:17
 10/18 anonim ***** válasza:
89%

Ha könnyen megoldható, hogy vigyázzon rá valaki (vagy óvodában lesz), akkor nem vinném. 1-2 nappal később vinném ki a sírhoz.

Viszont a halál tényét nem titkolnám előtte, ill. azt, hogy mi akkor a dédimama temetésén leszünk.

jan. 20. 09:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!