Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Futárnak akkor is szoktak...

Futárnak akkor is szoktak adni borravalót, ha előre kifizették a terméket?

Figyelt kérdés
Egy kb. 15 kilós mikrót fogok rendelni egy földszinti lakásba.

nov. 24. 18:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Én még a pizzafutárnak is mindig adok, mert a 9. emeleten lakom és gyakran szar a lift.

A földszinti lakásba rendelt 15 kilós mikró esetében viszont csak akkor adnék, ha nagyon elégedett vagyok a szolgáltatással. (Felhív előtte fél órával, hogy pontosan mikor ér ide, figyel arra, hogy a cipőjét letörölje, mielőtt belép a lépcsőházba...)

nov. 24. 18:37
 2/16 anonim ***** válasza:
igen
nov. 24. 19:24
 3/16 anonim ***** válasza:
Csak ha kifejezetten kedves és segítőkész a futár.
nov. 24. 20:38
 4/16 anonim ***** válasza:
77%
Akkor adok, ha betolat az udvarba a garázsig és bepakolja oda a 4 db 20 kilós zsákot. Olyankor mindig adok egy ezrest
nov. 24. 20:39
 5/16 anonim ***** válasza:
Sosem adok borravalót, mivel előre fizetek és nem tartok magamnál készpénzt. Csokira már gondoltam, hogy adnék pár kisebbet, de félek, hogy hülyén jönne ki.
nov. 24. 22:43
 6/16 Gál Gábor 2024 ***** válasza:

Soha nem adtam mg futárnak borravalót, hiszen van szállítási költség.

Illene?

nov. 25. 00:20
 7/16 anonim ***** válasza:

Ember és ország függő.

Nálunk nem kötelező, de általában adnak valamennyit.

Amerikában meg kb úgy néznek rád mint a tömeggyilkosra ha nem adsz

nov. 25. 01:18
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem adok azóta, amióta telefirkálták a lift falát, hogy a házban melyik lakásban nem adnak. Szolidaritásból.
nov. 25. 01:22
 9/16 anonim ***** válasza:
Ezt nevezik kontraproduktív öngondoskodásnak
nov. 25. 02:46
 10/16 A kérdező kommentje:

#9 Tehát ne csodálkozzak, ha legközelebb valami probléma lesz, ha nem adok? Ha viszont adok, ráadásul sokat, és minden futárnak, egy idő után elvárják azt a sokat, és szemetebb leszek, ha kevesebbet adok, mint most, ha nem adok semmit.

Köszönöm az eddigi válaszokat. Még nem döntöttem.

nov. 25. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!