Hogy lehet elkerülni, hogy kötelezően kifizettessék velem a szervízdíjat? (részletek lent)
A szervízdíj nagyon sok helyen eleve benne van az árban. Nincs olyan, hogy nem fizeted ki, hiszen kiviszik neked az ételt, szervirozzák, porciózzák. Ha nem ízlik, az a te gondod. A kiszolgálás hogy lehet rossz? Ezt sosem
értem. Rádborította a kaját, az italt? Akkor igen. Ha csak szimplán nem volt szimpatikus, vagy bunkó volt, az nem a szervízdíj része. Egy bunkó felszolgálótól is ugyanúgy megkapod a szervirozott kaját, piát.
"A kiszolgálás hogy lehet rossz? "
Velem az történt hogy 6 fős üzleti asztaltársaságnál csak nekem nem hozták ki az ételt. Szóltam a pincérnek pár perc múlva udvariasan és alázatosan hogy az én ételemet nem hozták ki. Fél óra múlva ismét szóltam, akkor kihozták, de nem azt amit rendeltem. Gondoltam egyet, felálltam és elmentem onnan, legalább ittam 2 sört ingyen.
Ha étterembe megyek, alapból számolok +10%-kal.
Ha felszámolnak szervizdíjat, akkor az lesz az, ha nem, akkor jattnak hívjuk.
Máskor nem megyek oda!
Ha a kaja rossz, akkor ott rögtön reklamálsz, kéred a panaszkönyvet és szólsz az üzletvezetönek.
Másrészt ha ennyire zavar a szervízdíj, akkor fözz otthon te magad és nincs ilyen gond.
Étterembe menni annak érdemes, akinek az a 10 % borravaló nem akkora összeg, hogy emiatt hetekig-hónapokig problémázzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!