Mennyi borravalót illik adni a futárnak, hogyha eleve úgy rendeltem, hogy kártyaval már kifizettem a kötelező összeget?
Vagyis mégcsak nem is a futárnak fizetek a kárytával...
Ha előveszek a pénztárcámból 200 forintot és azt odaadom. Az nem gáz?
De én nem minimálbért keresek, s az én főnököm nem kalkulál azzal, hogy úgyis kapok borravalót, ezért nem kell annyit fizetnie...
Meg én úgytudom, hogy illik adni... Tudod, illem.
Rendeltem egy hűtőt, kihozta a futár.
Elment a költözésre egy rakat pénzünk, úgy hogy fizu előtt már csak 2000 forint volt nálam, meg a hűtő ára, 65500 forint.
Odaadom a futárnak a 66 ezret, azt mondja akkor rendben vagyunk viszlát.
Én meg álltam, hogy visszaadni ki fog.
Tudom bunkóság is valahol, de annyira mellbe vágott a határozottsága, hogy csak pislogtam míg elhajott.
Nem kérdezte, mondta hogy rendbe vagyunk.
Én úgy szeretem ezt az "illik" dolgot :D
Illik nem illik, én nem adok senkinek jattot aki nem az ételemmel, vagy a hajammal foglalkozik. Akkor is csak azért, hogy rendes szolgáltatást kapjak, mert bizony elvárják ám.
Nem, nem az ember dolga kiegészítgetni a másik fizetését, ha mindenkinek aprót osztogatnék, aki kevesebbet keres nálam, hát hónap végén nem lenne miből ennem...
Egyáltalán, hol lehet meghúzni a határt? A sarki közértben adjak még Gizikének? Na és a recepciósnak? Ott vannak a hajléktalanok, minden csövesnek adsz pénzt, mert neki kevesebb van, vagy oda nem kell, mert az nem "illik" kérdése?
Ugyan már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!