Ételfutárnak szoktatok borravalót adni ha már előre kártyával kifizettétek a kaját?
Szerintem nem furább egyáltalán, mint 200 forinttal többet adni készpénzes fizetéskor.
Ennek ellenére én nem szoktam adni, mert nem vagyok híve a borravalónak semmilyen szempontból. De ez már nem tartozik szorosan a kérdéshez. Kezdve mondjuk attól, hogy ha a számlán ott szerepel a szervizdíj, akkor minek adjak neki még többet? Igen, a rendszer rossz, ha a bérük valóban úgy van kalkulálva, hogy a borravalóból kellene megélniük, de akkor meg a borravalóaadással nem akarok hozzájárulni ennek a rossz rendszernek a fenntartásához. És persze miért csak a pincér, az ételfutár, a taxis és néhány hasonló, kiválasztott szakma képviselője kapjon borravalót? A pénztáros, a buszsofőr stb. miért nem, amikor ők is majdnem ugyanolyan munkát végeznek, mint a fentiek. Engem mint kormányhivatalnokot meg még le is csuknának, ha az ügyfelektől a munkámért borravalót fogadnék el.
Ha gyors kihozzák, akkor igen.
De sajnos az utóbbi 5 rendelésemből 4-nél valamit mindig lefelejtettek odaadni.
Úgyhogy már nem is szívesen rendelek.
Én az ételfutárnak nem szoktam adni borravalót ha kártyával fizetek. Igyekszem azzal fizetni vagy pontosan adni. Úgy vagyok vele hogy ne én gondoskodjak már a fizetéséről arra ott a munkáltató.
Arról nem is beszélve hogy lassan már követelik a borravalót. Ha nem adsz akkor ki van akadva, hümmög, csúnyán néz stb. Felháborító a hozzáállásuk.
Ha nagyobb családi esemény van akkor ott adok, főleg ha ki tesz magáért de max 10%.
Az összes többi esetben nem.
Inkább beledobok egy alapítványos dobozba.
Még annyit hogy hiába lenne szervízdíj akkor is adnának sokan borravalót mert ez olyan szokás. Pl a Frei kávézóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!