Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Összezavarodtam, mit tegyek?

Összezavarodtam, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Több mint két évtizede van egy férfi haverom, én nő vagyok.

Ismeretségünk kezdetén lefixáltuk, hogy köztünk barátság van, nem több. Azt gondoltam, így hogy tisztáztuk, ez így is marad.

Az évek során mindkettőnk megházasodott; a férfi haverom hamarabb nősült, én később mentem férjhez. A férjem is ismerte a haveromat és annak feleségét, én is ismerem a haverom feleségét és ő is engem; közös időtöltések gyakoriak voltak így együtt.

Sajnos a férjem tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Rettenetesen megrázott a halála és teljesen lelkileg padlóra kerültem, mert ő volt a nagy Szerelmem.

A férfi haverom a férjem halála után kezdett megváltozni; nem volt elég a saját bajom, a lelki fájdalmam, hogy elveszítettem a Szerelmem, a haverom furcsa dolgokat kezdett csinálni: pl. elmondta, hogy a feleségét csak sajnálatból vette feleségül (hogy lehet sajnálatból házasodni???), és elkezdte mondani, hogy van-e pasi a láthatáron nálam? Mire én: neked ehhez semmi közöd. Amúgy rá sem bírok nézni senkire és ez így is marad életem végééig, mondtam neki és valóban így is érzek. Mire a haverom végül teljesen rám nyomult pl. úgy, hogy a facebook profilképem alá írt egy üzenetet, és a messengeren is írt, hogy igazából engem szeret megismerkedésünk óta és most, hogy megözvegyültem, ezt a tényt vegyem számításba. Ettől teljesen kiakadtam és még jó, hogy kora reggel vettem észre a profilképem alá írt üzenetét, talán így nem látta még senki, de ki tudja, töröltem amit írt és őt is az ismerőseim közül. Azt írtam neki, ismeretségünk kezdetén lefixáltuk, milyen kapcsolat van köztünk, amit ő elfogadott (akkor mondta, hogy oké) és hogy ezzel a hirtelen szerelmi vallomásával nem tudok mit kezdeni. Az lesz a legjobb, hogy soha nem keres többé, mert én soha nem szerettem és nem is fogom szeretni úgy, mint férfi, de havert kedveltem. Hagyjon gyászolni, épp elég baj ez nekem, hogy a szerelmem hirtelen veszítettem el, ne súlyosbítsa a helyzetemet még az ő "külön" megrázó vallomásával.

A telefonszámomat hívogatta, SMS-ezett is, de a számot lecseréltem.

Csöngetett a kaputelefonon is, de amikor beleszóltam, mondtam neki, hogy ne keressen ilyen formán sem és semmiképpen.

A feleségének nem szóltam semmit, mert ő nem tehet semmiről.

Én soha nem szerettem a haveromat és jobbnak látom teljesen lezárni a(z egykori) barátságot.

Egy ideje nyugtom van, de bármikor jelentkezhet újra és nem tudom, mit kezdjek ezzel a helyzettel.

ma 11:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Azért, ha valaki nekem évtizedek óta a barátom, akkor azzal megpróbálom megbeszélni a dolgot, nem pedig csak úgy megszakítok minden kapcsolatot.

És nem gépek vagyunk. Lehet, hogy az elején ő is úgy gondolta, hogy csak barátok vagytok, aztán beléd szeretett.

ma 13:54
 2/4 A kérdező kommentje:

Megmondtam neki, mielőtt megszakítottam a kapcsolatot, hogy részemről ne számítson szerelemre. Nem értette meg, mert ismerem is annyira, hogy tudom, makacs ember. Mivel nem lehetett vele beszélni, papagáj nem vagyok, hogy ismételjem magam, inkább soha ne is lássam és ő sem engem.

Van nekem más problémám, főként az, hogy meghalt akit szerettem és soha nem lesz hozzá hasonló senki más. :-(

ma 14:03
 3/4 anonim ***** válasza:
2: Nem papagájnak kell lenni, hanem beszélgetni. Persze érthető, hogy nem akarsz tőle semmit, meg mástól sem. Nem ez a baj, hanem a stílus, ahogy kezelted. Kb., mintha 15 éves tinigyerekek lennétek.
ma 14:07
 4/4 A kérdező kommentje:

... és nős férfivel soha nem volt kapcsolatom - a haverom nős.

A feleségét is ismerem, amióta házasok a haverommal és már csak rá tekintettel sem lennék soha az a nő, aki pont a férjére "pályázna". De ez semmiképpen nem történne meg, mert nem az esetem, mint férfi a haverom.

Alapból hangsúlyozom, nős férfinek soha nem voltam a barátnője. Nem is leszek.

ma 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!