Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mostanában miért szorulnak...

Mostanában miért szorulnak háttérbe a hagyományos magyar keresztnevek?

Figyelt kérdés
2010. nov. 5. 17:13
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Én az arany középút híve vagyok. Ha lányom születik Eszter vagy Edina lesz, ha fiam, akkor Imre vagy Krisztián.

Szerintem ez egyik sem ciki. És szerintem soha nem is lesz az.

Manapság mindenki különleges, egyedi nevet adnak a gyermeküknek. Legalább is ezt szeretnék elérni, de arra senki sem gondol, hogy ha pl. ők a Dominik nevet gondolják különlegesnek, és ez jön divatba, akkor egy osztályban lesz 4-5 Dominik nevű fiúcska, és akkor már nem is érdekes. Ha túl régies nevet kap, az lesz gáz. Ha túl furcsát, akkor azért piszkálják a gyereket.

A Dominik pl. addig tetszett nekem, amíg nem lett sok ilyen nevű kisgyermek a környezetemben. Ugyanez érvényes a Patrikra vagy a Rómeóra. Tetszett, amíg nem lett túl tömeges.

Én maradok az arany középúton, és abból baj nem lehet. :)

Mire gyermekem lesz, addigra lehet, hogy az "átlagos" nevek lesznek ritkák, és emiatt érdekesek.

2010. nov. 13. 18:49
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

A kislányom ovis csoportjában rengeteg tradicionális nevű kisgyermek van és még egyszer sem jutott eszembe hogy ciki lenne a Bélus, Jánoska, Imruska, vagy a Lackó!

Szerintem ezek szép nevek, akinek nem tetszik, vagy úgy gondolja az ő gyermeke boldogabb lesz egy olyan névvel hogy Benett, hát adja azt neki. Szíve joga.

Mindenesetre szerintem semmiképpen sem lehet azt mondani hogy ciki, ha valakit Erzsikének vagy Jánosnak neveznek a szülei.

2010. nov. 14. 13:17
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Én épp tegnap olvastam az újságban, a 7 frissen keresztelt gyerekből van egy Dzsúlió, egy Krisztofer és egy Zsáklin. Hát..

Én sem szeretném a gyerekemet Jenőnek hívni, de a másik véglet sem sokkal jobb.. Részemről a hagyományos neveket szeretem, azok között is van ritka, szép..

Ha fiam lesz, pl biztos hogy az Ádám nevet fogja kapni. Ez nem elég nemzetközi?:)

2010. nov. 23. 03:26
 34/34 anonim ***** válasza:
18:04 -Mi a baj a Roxána névvel? engem is ugy hívnak
2010. dec. 4. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!