Mostanában miért szorulnak háttérbe a hagyományos magyar keresztnevek?
19:09
Engem is csúfoltak a nevemmel gyermekkoromban, mégse hagyott lelki traumát bennem. Pedig hétköznapi, átlagos nevem van, tehát én vagyok az élő példa, hogy nem kell kacifántos nevet adni ahhoz, hogy valaki nevéhez intoleráns legyen a társadalom csúfolódó rétege.
20:01
Jó, jó, persze, bárki nevébe bele lehet kötni, én amellett érveltem, hogy az ember, ha lehet, ne teremtsen olyan helyzetet a gyereke számára, ahol 100% hogy attrocitások érik a neve miatt.
Szeretnek érdekes neveket adni a szülők. Mi a különleges az Anna, a Katalin, a Mária, Erzsébet és Kinga nevekben?
A fiúk oldaláról is lehetne példákat mondani, de ott nem olyan kifejezett ez a probléma.
Az egyik legbizarabb ilyen kreáció amit valaha hallottam; "Kalányos Kevincostner".
Állítólag Erdélyben jegyezték be.
A kis Kevinkostnerke milyen büszke lesz a mamára meg a papára hogy ilyen remek kis nevet kapott. Lesz vagy 13 éves mikor először ki tudja mondani.
Szerintem szépek a tradicionális magyar nevek.
Nagyon szeretem a régi magyar filmeket, ezekben még szinte csak ilyenek voltak.
11:22-nek:
Jut eszembe, én is ismerek egy Kolompár Rambó nevezetű hapsit.
XD XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!