Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mostanában miért szorulnak...

Mostanában miért szorulnak háttérbe a hagyományos magyar keresztnevek?

Figyelt kérdés
2010. nov. 5. 17:13
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
89%

19:09

Engem is csúfoltak a nevemmel gyermekkoromban, mégse hagyott lelki traumát bennem. Pedig hétköznapi, átlagos nevem van, tehát én vagyok az élő példa, hogy nem kell kacifántos nevet adni ahhoz, hogy valaki nevéhez intoleráns legyen a társadalom csúfolódó rétege.

2010. nov. 5. 20:01
 22/34 anonim ***** válasza:

20:01

Jó, jó, persze, bárki nevébe bele lehet kötni, én amellett érveltem, hogy az ember, ha lehet, ne teremtsen olyan helyzetet a gyereke számára, ahol 100% hogy attrocitások érik a neve miatt.

2010. nov. 5. 20:09
 23/34 anonim ***** válasza:

Szeretnek érdekes neveket adni a szülők. Mi a különleges az Anna, a Katalin, a Mária, Erzsébet és Kinga nevekben?

A fiúk oldaláról is lehetne példákat mondani, de ott nem olyan kifejezett ez a probléma.

2010. nov. 6. 14:54
 24/34 anonim ***** válasza:
Szerintem a 20:09-es olyan nevekre gondolt, mint pl. az Orália, mert szegényt 100%, h csúfolni fogják vele.
2010. nov. 6. 15:10
 25/34 anonim ***** válasza:
54%
Mert kapitalista f*sban élünk...
2010. nov. 12. 05:30
 26/34 Anianyu válasza:
94%
Én a lányomnak egy hagyományos és egy különleges nevet is adtam. Ha majd felnő, eldöntheti melyiket használja. ( Persze nemhivatalosan. )
2010. nov. 12. 11:01
 27/34 anonim ***** válasza:

Az egyik legbizarabb ilyen kreáció amit valaha hallottam; "Kalányos Kevincostner".

Állítólag Erdélyben jegyezték be.

A kis Kevinkostnerke milyen büszke lesz a mamára meg a papára hogy ilyen remek kis nevet kapott. Lesz vagy 13 éves mikor először ki tudja mondani.

Szerintem szépek a tradicionális magyar nevek.

Nagyon szeretem a régi magyar filmeket, ezekben még szinte csak ilyenek voltak.

2010. nov. 12. 11:22
 28/34 anonim ***** válasza:
53%
Én régebben ósdi szokásnak tartottam, hogy az elsőszülött fiú mindig az apja nevét kapta, de ahogy elnézem, micsoda neveket adnak a gyereküknek emberek: Bennet, Kevin, Alex ( nekem erről mindig a kutya jut eszembe, mert tipikus kutya név, már bocs ), Mikhael ( mint az arkangyal :D), szóval mostanára tisztelem a hagyományt és a régi neveket.
2010. nov. 12. 11:31
 29/34 anonim ***** válasza:

11:22-nek:

Jut eszembe, én is ismerek egy Kolompár Rambó nevezetű hapsit.

XD XD

2010. nov. 12. 11:33
 30/34 Son válasza:
27%
mai világban már a gyerekeknek rossz ha olyan neveket kapnak hogy:Béla,János...stb. De talán a túl "furcsa" nevek sem jók..
2010. nov. 13. 12:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!