Mostanában miért szorulnak háttérbe a hagyományos magyar keresztnevek?
A Laura egyáltalán nem gyakori név.
Amúgy egyet értek veled.
Mert divat a külföld majmolása! A gyerekimádók pedig olyan nevet akarnak adni a szerencsétlennek,ami másnak nincs.
Eddig azt hittem,hogy ez a sznobok szokása. csak De a mai helyi lap anyakönyvi hírei között olvastam,hogy született egy Kolompár Dzsennifer Kyria nevű leányzó.
Inkább a cigányoké, mint a sznoboké.
Ők nevezik el a gyerekeiket a TV-sorozatok hősei után.
És ezt bármiféle rasszizmus nélkül mondom.
Ismerek olyan - magyar - családot, ahol mindhárom kislánynak sikerült kissé kacifántos nevet adni.Az első Cintia, a második Roxána, a harmadik pedig Dzsennifer ( miért is ne?!)
Én sem szeretem a hagyományos neveket pl: Piroska, Marika, Julianna, Viola - soha nem tudnék a gyermekemnek ilyeneket adni, de a szappanoperás nevektől én is írtózom.
A mi falunkban igen sok a cigány, és volt olyan kislány a nagyfiam ovis csoportjában, hogy Sztojka Milagrosz, és Lakatos Eszmeralda XD De Dszeniferből most a középső fiam ovis csoportjában 6 is van!
Amúgy az Eszmeraldáról már hallottam, de a Milagrosz melyik sorozatban szerepelt?
17:33-nak tökéletesen igaza van :)
Meg amúgy tényleg azért szorulnak háttérbe a magyar eredetű nevek, mert majmolják az idiótábbnál idiótább amerikai meg angol neveket. Mint pl.: Dzsesszika, Dzsenifer, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!