Ha átmész egy barátodhoz akkor mennyi idő az aminél többet nem illik ott tölteni?
Ha valahol találkozunk pl egy pubban akkor más a helyzet mert ha dolga van akkor mondja hogy ő most már megy de ha a saját otthonában van akkor nem mondja hogy na most már elég volt, menj haza :D
Szoval mennyi az az időtartam amin túl már nem illő maradni vendégségben?
Sok dologtól függ, de igaz a mondás, a vendégnek 2x örül az ember, egyszer amikor jön és egyszer, amikor megy.
Szerintem 5-7nap még belefér, de jártam már úgy, hogy pont az után mentem, hogy 2 hétog ott voltak a szülei, ezt persze csak akkor mondta, amikor ott voltam, mert amúgy én napoltam volna el.
Lényeg ami lényeg, éreztem, hogy az az 5 nap is sok volt.
Ha testi lelki jóbarátod és ezt ő is így gondolja akkor nincs időkorlát. Mert ha zavarod ő is elmondja hisz vagytok olyan jóban.
Aztán kérdés hogy van -e nála valaki vagy él -e együtt valakivel, mert akkor rá is tekintettel kell lenned.
Ha nem annyira közeli barát akkor illik előtte szólni hogy mennél, és akkor felvetni hogy átugranál pár órára ha nem zavarod. Így utána a pár óra után pedig kifejezni hogy már mennél. Ha nagyon marasztal maradhatsz még, de ha csak illendőségből akkor az csak udvariasság.
Ha utalásokat célzásokat tesz hogy mennyi dolga van és kezd pakolászni vagy ásítozni akkor vedd észre hogy már nem kellesz annyira. És udvariasan szedelőcködjél.
Ha baráti látogatás és mondjuk családja vagy párja van, akkor pedig időben illik érkezni, fél-1 óra a kajáig, utána 2 óra beszélgetés és ha nem volt tervezve más, akkor udvariasan utalni rá, hogy hazamennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!