Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mobiltelefonalas kozbe kiszol...

Mobiltelefonalas kozbe kiszol valakinek a hatterbe,hogy "sziasztok"; "jo napot" es a tobbi. De kozben velem beszel telefonon. Ez masokat is zavar vagy elofordul?

Figyelt kérdés
Tudom lehet jonni azzal,hogy az elet nagy problemai,de engem szemely szerint zavar. Masokat az zavar ha valaki a buszon rugdossa (tobbnyire gyerek) a háttamlat.

#ékezet nincs,elfogyott. Elvitte a cica.
okt. 15. 09:00
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim válasza:
64%

A köszönés nem zavar.

Engem inkább az zavar, amikor telefonálok, a kontextusból még hallatszik is, hogy amúgy nem anyámmal beszélek a pörköltről, hanem fontos a téma, erre valaki elkezd nekem beszélni hosszan, és nem fejezi be, pedig eltátogtam/elmutogattam neki százszor, hogy egy pillanat, ezt meg befejezem.

Pl nyáron. Egy pici gyerektáborban én voltam egy kiscsoport vezetője. A tábort egy szakképzési centrum, és egy általános iskolák egyetemmel közreműködő program szervezte. Én többször jeleztem minden szervező felé, emailben, telefonon, hogy első nap késni fogok, mert a halál péniszén lakom, és tömegközlekedem, és fél, max egy óra késésem lesz, hiába indulok el otthonról az első, a hajnali négyes vonattal. Azt mondták nem baj, nagyon kell az ember , más nincs helyettem, megvárnak a tájékoztatóval. Na aznap még a MÁV is késett. Épp öt perce késtem a kezdéstől, felhív a helyszínen lévő szervező, hogy hol vagyok, mintha nem vele telefonáltam volna, meg emaileztem volna, három nappal azelőtt, hogy minimum fél órát kések. Jó, megbeszéltük, elmondta, hogy a tájékoztatóval megvárnak.

Megyek a helyszínre, negyven perc késés után az ajtón kívül megállok még telefonálni, mert közben a másik szervező is hívott, hogy hát ő emailben nem kapta meg a beszkennelt, aláírt szerződésem . Épp próbálom neki elmagyarázni, hogy elküldtem, válaszban küldtem az xy emailre, keresi, kérdezget, egyeztetek vele. Na a helyszínen lévő szervező meg észrevette, hogy én ott vagyok, odajön hozzám, látja, hogy telefonálok, hallja, hogy a szerződésről van szó, mondom neki, hogy pillanat, és erre bmeg elkezd beszélni hozzám, hogy hát, közbe lement a tájékoztató (amivel ugye kvára megvártak), de ő most elmondja nekem. Ami ugye fontos infó. Én meg közben ott telefonálok a szerződésem miatt, és nem veszi észre magát, hogy várjon már. Pedig ráért volna, a gyerekeknek ebédidőig szabadfoglalkozás volt a szállás területén már egy órája, ebédidőig meg még volt két óra. Egészen mindegy lett volna, hogy 30 vagy 40 perc múlva ismerkedem meg velük. Ráadásul a szervezők is ebéd utánig maradtak a megnyitó miatt, szóval még az se volt, hogy rohadt gyorsan menniük kell a helyszínről.

okt. 15. 10:12
 12/53 anonim ***** válasza:
100%

Az más tészta, ha az illető társaságban van, akkor nyilván félre kéne vonulnia.

De ha simán sétál az utcán, akkor alap, hogy legalább egy "hellót" megejt.

okt. 15. 10:17
 13/53 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy köszönés nem gáz, engem nem zavar. Aki szembejön sokszor nem látja, fogja fel, hogy telefonálsz. Meg hát ez mobil telefon, ha nem egy külön szobába ültök le lelkizni, akkor óhatatlanul közben másra is fogtok figyelni, hogy megjött a busz, sorra kerülsz a pénztárnál, elmegy melletted egy motor, beledumál egy munkatárs vagy a gyerek vagy a hangosbemondó, mittudomén. Ha olyan a téma, akkor egyeztetni kell, mikor alkalmas pl. este otthon, hogy csak egymásra figyeljetek, egyébként nem lehet ezt elvárni.
okt. 15. 10:21
 14/53 Katona Dius ***** válasza:
100%
Ha valaki "kiköszön" a hívásból, az engem sem zavar. Ha mással elkezd közben beszélgetni, az már igen.
okt. 15. 10:33
 15/53 anonim ***** válasza:
Szerintem sem nagy dolog, egy köszönés, nem zökkent ki, és mivel alapvetően ma már mobiltelefonon beszelnek az emberek ha hívásról van szó, az azt jelenti, hogy nem helyhez kötötten, otthonról beszélnek. És igen, megy az élet, nem áll meg csak azért, mert valaki telefonál. Attól még lehet zavaró valakinek, de nem hiszem hogy ebből ügyet kellene csinálni. Én is mindig köszönök, akkor is, ha telefonálok, de ennyi. Ami szerintem sokkal zavaróbb, és én sem csinálom, amikor valaki boltban fizetés közben telefonál. Az szerintem a kasszásnak meg annak is zavaró, akivel beszél. De egy “szia” nem ilyen szintű szerintem.
okt. 15. 10:53
 16/53 anonim ***** válasza:
88%
#10 valószínű az ismerősödet már nem érdekelte annyira a lelki bajod, amit telefonba ráömlesztettél, és már könnyű volt kizökkenteni. Ha már 5-6x köszönt másoknak, vagy órák óta panaszkodtál vagy kereste a kiutat, hogy letehesse.
okt. 15. 10:55
 17/53 anonim válasza:
100%

Elég nagy parasztság nem köszönni.

Kérdező, hiába magyarázol, itt mindenki érti, hogy mit akarsz, de nincs igazad.

Az utcán vagy a lépcsőházban) tök mindegy) tuti nem fogsz száz ismerőssel összefutni. Nehogy már 1-2 ismerősnek /szomszédnak ne köszönjek csak azért, mert zavarja a fülecskédet!

Szerintem meg az ilyen biccentés, mosolygás olyan butuska/fontoskodó ember benyomását kelti. Gáz vagy.

okt. 15. 11:15
 18/53 anonim ***** válasza:
100%
Te fordítva ülsz a lovon. Nagy bunkóság csak oda biccenteni. Akárkivel is telózol, ha ismerős jön, illik neki köszönni hangosan, érthetően.
okt. 15. 11:16
 19/53 anonim ***** válasza:
100%

Ha élőben vagy együtt az ismerőssel, akivel telefonálnál, és úgy sétáltok az utcán, akkor sem köszönsz? Vagy elvárod, hogy ő se köszönjön, se lásson, se halljon, mert VELED beszél?

Kevés figyelmet kapsz? Nem vagy rendben magaddal, hogy elvárnád, ha veled telefonálnak, csak te létezz?

okt. 15. 11:25
 20/53 anonim ***** válasza:
100%
Az olyan nagyon fontos minõségű beszélgetéseket amit te említesz kérdező példaként nem telefonon kell intézni, nem ez a platform a megfelelő hanem a személyes találkozó.
okt. 15. 11:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!