Jogosan zavar a sógornőm? Anyósomnak is megmondtam.
Nincs igazán jó kapcsolatunk, csak a férjem szüleinel szoktunk összefutni.
Ők már fél éve építkeznek. Azóta csak erről szól minden, már anyósomnak is megmondtam, hogy nem megyünk ha ott vannak, bazira unalmas már ezt az egészet hallgatni ahogy nagyképűen mondogatjak hogy mi mennyibe került és ezzel kérkednek miközben tudják, hogy mi még albérletben lakunk.
Előtte is vittem neki baba ruhákat, azt mondta, hogy neki ezek nem kellenek mert megveszi az új ruhákat. Ezzel is lenez és megsért.
Nem jogosan. Nekik most ez a fontos, ezzel foglalkoznak a legtöbbet, ezzel kapcsolatban vannak élményeik, amiket szeretnének megosztani másokkal. Őt meg lehet, hogy a folyamatos sopánkodás untatja.
Az meg, hogy megsértődsz, a te egyéni szocproblémád. Mivel lett volna jobb, hogyha elfogadja a cuccot aztán kidobja, csak hogy a kis lelked óvja. Ha neked nem kell már, add olyannak aki tényleg rászorul.
Fúú ha visszamehetnék az időben én se fogadnám el udvariasságból a sok lomot amit a rokonság összehordott. Zsákokban állt a pincében, de elajándékozni nem mertem, nehogy sértődés legyen. Én vagyok a hülye, tudom.
Amúgy az, hogy ti albérletben éltek, nem a sógornőd hibája. Had meséljen már azt a saját anyjának, testvérének amit akar basszus. Ha te nem akarsz ne menj, legalább nem kell az irigy képedet nézniük.
Add annak aki örül és valóban rászorul,ők most újgazdagok vagyunk műsort játszanak,aztán ha beüt valami majd más lesz a fontossági sorrend náluk is nem a mi mennyi volt a padló olaszból van e ..
Eleve rossz viszonyban meg nem megyek oda pofonért,nem sértődök meg,hanem ignorálom és szót se pazarolok rá.
Bocs, de miért ne beszélhetne a sógornőd a saját anyjának az építkezésről, csak mert ti albérletben laktok? Semmi összefüggés nincs.
babaruhákat jobb nem vinni megbeszélés nélkül, mert baromi kínos visszautasítani, ha nincs rá szükség. Ezzel nem megsért vagy lenéz. Nehogy már te akard eldönteni hogy más gyereke új vagy használt ruhákat hordjon.
Nem értem miért támadjátok ennyire a kérdezőt. Nyilván azzal semmi gond, ha a sógornő beszámol az építkezésről, neki most ez a legfontosabb. De ha valóban kérkedik, akkor az bizony bunkóság. Illetve az sem mindegy szerintem, hogy a ruhákat hogyan utasította vissza. Nem kötelező nyilván elfogadnia, de azért udvariasan is vissza lehet utasítani.
Nem tudjuk pontosan a fentieket, szóval lehet, hogy tényleg a kérdező hisztis, de az is lehet, hogy a sógornő bunkó és beképzelt (nem mindegy a hangsúly, a gesztusok stb.)
Igazság szerint irigy vagy. De nem szabad utálkozni, tegyél érte, hogy neked is jobb legyen.
Szerintem tök normális ezeket a dolgokat családon belül megbeszélni, és "illik" a családtag boldogságának, sikerének örülni együtt.
Tudom, szenya vagyok, de a babaruhában sincs igazad, meg kellett volna kérdezi először, hogy kell-e, nem csak úgy odavinni kéretlenül.
Szerintem nem kérkedik a sógornő, mivel azzal bántaná a férjedet, az ő testvérét is. Túlreagálod.
A másik, hogy mivel még nem volt építkezésben részed, talán még nagyfelújításban sem, így abba gondolj most bele,hogy ott azért elég nagy csúszások, tervmódosítások szoktak lenni. Valahogy sose megy minden a terv szerint, ergo mindig van mit mesélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!