Hollandiában miért adja oda a csomagot a futár a szomszédnak, ha a címzett nincs otthon? Mivan, akkor ha ellopja a szomszéd?
Más országokban más a kultúra. Nálunk Németországban simán leteszik a lépcsőház aljába a csomagokat, ha valaki nincs otthon. Mégse tűnik el jellemzően semmi. De pl a szörfösök is lent hagyják a szörfdeszkát a tóparton, amíg hazaugranak ebédelni. Senki nem bántja.
Nekem is kultúrsokk volt eleinte.
A gyerekeimnek már a fordítottja az, amikor hazalátogatunk.
Elvileg ilyenkor hagy egy cédulát is, hogy melyik szomszédba mehetsz érte. Nem Hollandia, Ausztria, de itt is így van. A futárnak nem kell külön elvinni az átvevő pontra, vagy másnap megint jönni, a címzett meg bekopog a szomszédba és ugyanúgy megkapja a csomagot. Mindenki boldog.
Egyszer tűnt el egy csomagom, egy falinaptár, az amazon azt írta, hogy egy szomszéd átvette, de sehol nem találtam a cédulát, hogy melyik (48 lakasos társasházban lakom, nem csöngettem fel mindenkit). Tettem ki cédulát a faliújságra, vártam pár napot, majd megreklamáltam, visszakaptam a pénzt. De ez a kivétel, egyszeri eset.
Hollandiában NEM LOPJA EL a szomszéd!
Ez a különbség a hanyatló Nyugat és MO között!
Söt mondok valamit, Németországban a bejárat elé teszik le sokszor a csomagot, és ott sem lopja el senki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!