Gáz volt bemutatkozni? Mi ilyenkor az illem?
Felnőttképzés, heti 2x kell bejárni, új osztálytársak, kb. 18-35 év a korosztály.
Gondoltam, ha már 2 évig össze leszünk zárva, illik bemutatkozni.
Belépve kb. 6an voltak a teremben, mindenkivel kezet fogtam (1 lány is volt, vele is, bemutatkozásnál így illik, ha jól tudom), de az utánam érkezők szimplán letudták egy "Sziasztok"-al, és kész, van, aki nem is köszönt.
Én vagyok túl illedelmes, vagy egyáltalán nem illik ilyenkor úgy bemutatkozni, ahogyan én tettem?
Egyébként 6 évvel ezelőtt középiskolában is ugyanígy tettem, és szintén csak én az akkori +25 fős osztályban.
KORREKT módon viselkedtél. Ez a helyes, kultúremberi megjelenés, felnőtteknél különösen. Ha nem jegyzed meg mindnek a nevét egyből, az még nem számít, téged már jobban megjegyeztek a többinél (akik szimplán csak neveletlenek). Hogy hány fős társaságnál kezelsz végig, az kérdéses, de hangosan köszönni, bemutatkozni abszolút rendben van. Sajnos nem sokan tudnak ilyen kulturáltan viselkedni - hátha egyre többen megtanulják.
Az új emberek nevét nem könnyű megjegyezni (van akinek nagyon nehezen megy), pedig nagyon fontos! Érdemes ezen dolgozni. Akit nevén szólítasz, máris jobban figyel rád, mint a káposztafejek - megtisztelve érzi magát.
Nem véletlen, hogy súlyos megalázások, büntetések során direkt eltörlik az illető nevét (számot adnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!