Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Gáz volt bemutatkozni? Mi...

Gáz volt bemutatkozni? Mi ilyenkor az illem?

Figyelt kérdés

Felnőttképzés, heti 2x kell bejárni, új osztálytársak, kb. 18-35 év a korosztály.

Gondoltam, ha már 2 évig össze leszünk zárva, illik bemutatkozni.

Belépve kb. 6an voltak a teremben, mindenkivel kezet fogtam (1 lány is volt, vele is, bemutatkozásnál így illik, ha jól tudom), de az utánam érkezők szimplán letudták egy "Sziasztok"-al, és kész, van, aki nem is köszönt.

Én vagyok túl illedelmes, vagy egyáltalán nem illik ilyenkor úgy bemutatkozni, ahogyan én tettem?

Egyébként 6 évvel ezelőtt középiskolában is ugyanígy tettem, és szintén csak én az akkori +25 fős osztályban.

szept. 10. 09:55
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
49%
Felesleges volt ennyire túlzásba esni, ez inkább kellemetlen, pláne gimnáziumban.
szept. 10. 10:08
 2/22 anonim ***** válasza:
72%

Jól csináltad.

Oké, hogy utáljuk az embereket, a hátunk közepére sem kívánjuk, ma már mindenki antiszoc, megbújnánk egy kő alatt, nehogy bárki ránk nézzen, a nevünket megtudja, de azért így leélni egy életet...

Nyilván most csak gúnyolódtam, de sajnos ez a része igaz. Legalábbis ezt tapasztalom. Szóval ne legyen ciki, ha normális vagy. Mert az vagy.

szept. 10. 10:09
 3/22 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem túlbuzgó. Én is jártam ilyen képzésre, ami két éves volt, menet közben ismertük meg egymást, nem így lerohanva a többit az elején.
szept. 10. 10:10
 4/22 anonim ***** válasza:
74%

Tehát túlzás bekerülni egy közösségbe, akikkel 2 évig együtt leszel, és bemutatkozni? Nem tudom megérteni, mi a túlzás. Tényleg mi? A kézfogás?

Aki nem szereti az érintést, nyugodtan kimondhatja. "Szia, Kata vagyok, kezet ne fogjunk, mert nem szeretem az érintést, járok vele pszichológushoz".

szept. 10. 10:12
 5/22 anonim ***** válasza:
37%

Mindenkivel kezet fogni, az túlzás.

Én is egyszerűen köszöntem volna mindenkinek. Aztán ha valakivel beszélgetés alakul ki (akár szakmáról, akár másról), akkor neki bemutatkoznék, vele kezet fognék.

Tavasszal voltam tanfolyamokon, nagyjából mindenki így viselkedett egymással. Amikor szünetben beszélgetni kezdtünk (leginkább arról, honnan jöttünk, mit csinálunk, mert emiatt voltunk a tanfolyamon is), akkor mutatkoztunk be egymásnak.

Ahogyan te viselkedtél, az eléggé modoros. Nem gáz, de kicsit túltoltad az udvariaskodást.

szept. 10. 10:13
 6/22 anonim ***** válasza:
37%
4-es, és ha egy osztálynyi ember bemutatkozik neked, akkor te hánynak jegyzed meg a nevét? Én nagyon kevésnek, vagyis ha valakivel utóbb beszélgetek, akkor utána újból meg kéne kérdeznem a nevét.
szept. 10. 10:16
 7/22 anonim ***** válasza:
43%
Nem baj, de el kell fogadni, ha másnak erre nincs igénye, nem antiszociálisnak minősíteni őket.
szept. 10. 10:19
 8/22 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem teljesen normális. Nyilván, ha 20-an ültek volna ott, akkor fura lett volna mindenkihez egyenként odamenni. De így, hogy csak pár ember volt, ez a normális. Kifejezetten pozitív, hogy neked ez nem esik nehezedre, hanem természetes jön. Munkakörnyezetben, kapcsolatépítésnél ez nagy előny.
szept. 10. 10:20
 9/22 anonim ***** válasza:
87%

De 6-an voltak. Nem 30-an.

A jövőre nézve teljesen jó, ha legalább 5 ember tudja a nevét.

Bármi gond, hiányzás van, tudja kitől elkérni.

Ebben a helyzetben szerintem jól csinálta.

szept. 10. 10:20
 10/22 anonim ***** válasza:
14%

"ha legalább 5 ember tudja a nevét"

Biztos vagy te ebben?

Nemrég egy ismerősöm elhozott valakit (építőipari munkáról volt szó, ketten együtt csinálnák). Az ismeretlen illetővel szépen kezet fogtunk, bemutatkoztunk egymásnak, végigbeszéltük a munkát. Amikor elmentek, bent a házban a feleségemnek elmeséltem a dolgokat és megkérdezte, hogy hívják a másik embert (az ismerősömet ő is ismeri). Elgondolkodtam, és rájöttem, hogy elfelejtettem. :-)))

szept. 10. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!