Hogyan illik köszönni egy ilyen helyzetben?
Sziasztok!
Hogyan illik/kellene köszönnöm a következő helyzetben:
Bemutatnak valakinek, az illető nálam idősebb, 20-as 30-as férfi, tanár.
"Csókolomot" nem akarok mondani, annyira nem idős emberről van szó. A "Jó napot" szerintem nem illene a helyzethez. Vagy ez lenne a megfelelő?
Ti hogyan köszönnétek egy ilyen helyzetben?
A válaszokat előre köszönöm!
15/L
Hmm, nem is tudom. Esetleg egy helló még belefér, de a "jó napot, tanár úr" sem rossz.
Ezt a csókolomozást és néni-bácsizást kéne már elfelejteni a magyar nyelvben, annyira esetlen. Ezt nem neked írom, kedves kérdező, csak úgy általánosságban elmélkedem... :)
Mindkettőtök válaszát köszönöm! :)
Első kommentelő, a "Heló" szerintem első találkozásra nem lenne a legalkalmasabb, nekem furcsán jönne ki, főleg, ha egy "összekötő" ember mutat be az illetőnek (tehát má régebben ismer engem is, másik félt is)
"Tanár urat" pedig azért nem szeretnék mondani neki, mivel engem nem tanít, nem ott tanít ahova én járok suliba, és életemben először találkozok vele. :)
Viszont amit a "csókolomozásról" írtál, azzal egyet tudok érteni. Kisgyerekeknél olyan 70-80 feletti idős nénikhez még elmegy, de később elég kellemetlen tud lenni, gyerekes és sokan nem is veszik túl jól, ha ezzel "idősebbnek tekinted".
Második válaszoló, rendben, elgondolkozom a válaszodon! :)
-Üdvözlöm tanár úr.
-Nagyon örvendek tanár úr.
-Jó napot kívánok, tanár úr. Es tedd hozza a kivanokot is, ne csak annyi legyen, hogy jo napot.
Hello-val ne köszönj, egy tanárnak nem illik, függetlenül attól, hogy fiatal. Plane, hogy te 15 vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!