Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Én lennék a bunkó? Mi lenne a...

Én lennék a bunkó? Mi lenne a helyes viselkedés?

Figyelt kérdés

Néhány évvel ezelőtt, amikor még a gyerekek nem repültek ki a szomszédból, összességében minden rendben volt.

A szom.asszonynak mindig előre köszönök, van kb. 7év korkülömbség - el is várja.

Van egy lánya, mióta férjhez ment és megszülettek a gyermekei, már köszönni sem akar nekem, pedig tizenvalahány év van közöttünk. Lánykorában sem szeretett köszönni, de az utóbbi években dobálja a fejét...

Nemrég a dédszülő is hozzájuk költözött. Kis lakásban élnek.

Én maximálisan kedves vagyok hozzájuk, a dédszülőnek csókolomot köszönök, közel ötven évesen, mert így neveltek.

Az viszont már kezd furcsává válni, hogy a lányuk levegőnek néz, és mintha elvárná, hogy én köszönjek előre...Volt így is, szépen vissza köszönt, de előre már nem adja meg a tiszteletet. Hogy is van ez?

Faluról jöttek be városba, látszólag intell. család, de engem, mint egyszülős anyukát le akarnak nézni, vagy nem is tudom...

Soha nem bántottam őket, csak segítettem!

Mit javasoltok? Köszönöm a válaszokat.

szept. 9. 05:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Ignoralast.

Ha koszon, koszonok, ha nem nem.

En nem keritek ennek ekkora feneket.

Ha egyszer-ketszer koszonok es nem fogadjak, en leszarom, felolem elballaghatunk egymas mellett egy szo nelkul. Attol nem leszek kevesebb.

szept. 9. 06:13
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha találkozom velük, akkor odavakkantok egy jónapotot és megyek a dolgomra. Nem csinálok belőle problémát ha nem köszön.
szept. 9. 06:34
 3/18 anonim ***** válasza:
61%
Ha nincs is közöttetek kapcsolat ill brszélgetés vagy ilyenek minek kell köszöngetni egyáltalán. Mindenki csinálja a maga életét elvan magával es ennyi
szept. 9. 06:40
 4/18 A kérdező kommentje:

Tudom, így kellene és igazad is van!

Sajnos az anyósával már így vagyok.

A férj is elmegy mellettünk, se bú, se bé...

Attól tartok, azért provokálnak, hogy én is bunkó legyek és azt pletykálhassák rólam, 'irigylem' a nagy családjukat. Ez pedig távol álljon tőlem.

Nagyobb lakásban élünk, látszólag úgy tűnhet nekem több jutott, pedig nagyon keményen meg kell dolgoznom azért, hogy meg tudjunk élni.

Igazából mindegy is mi az oka, az a helyes, amit írtál. Ignorálni.

Köszönöm.

szept. 9. 06:50
 5/18 anonim ***** válasza:
78%

"provokálnak"

Hát, ha a szomszédot annyira nem érdekled, hogy észre sem vesz a folyosón, akkor nem provokál, csak magasról lesz@r téged. A leírásból nekem úgy tűnik, nálatok pontosan ez a helyzet.

szept. 9. 07:01
 6/18 A kérdező kommentje:

2-es: Nagyon igazat szólsz Te is.

Van egy nő - beszűkült élettel, akivel órákat pletykálnak kint a padon, az pedig szeret a szájára venni, mindenféle ok nélkül. Külföldön éltem hosszú éveken keresztül, valószínű ezért lehetek qva a szemükben.

szept. 9. 07:02
 7/18 A kérdező kommentje:
6-os: Igen, azt akarja kommunikálni felém, hogy magasról lesz@r. Hát, nincs más eszközöm, mint szintén magasról lesz@rni! XD :) Mit is tehetnék, nem igaz? Azért csúf dolog nem? - Így viselkedni ismerősökkel, szomszédokkal, akikkel az ember napi szinten találkozik.
szept. 9. 07:14
 8/18 anonim ***** válasza:
84%

"Igen, azt akarja kommunikálni felém, hogy magasról lesz@r."

Szerintem nem ismered a magasról lesz@r jelentését. Azt jelenti, hogy SEMMIT nem akar feléd kommunikálni, olyan szinten nem érdekled.

szept. 9. 07:17
 9/18 anonim ***** válasza:
72%

Van egy nő- beszűkült élettel. Aha, van.

Tükröt azért ajánlanék.

Őszintén milyen unalmas életed lehet neked is azért, ha ez a központi probléma az életedben, hogy a szomszéd, akivel amúgy nem is beszélsz, az éppen hogy meg mikor köszön?

Nem értem komolyan, jobb lesz az életed? Nem kell olyan keményen dolgoznod? Vagy tényleg nem értem az életed milyen területére lesz hatással.

szept. 9. 07:29
 10/18 A kérdező kommentje:

Tévedsz! Ha elmész egy ismerősöd mellett szó nélkül, akkor azt kommunikálod felé, hogy levegő vagy, semmi vagy számomra és még köszönni sem vagyok hajlandó! Tiszteletlenség, udvariatlanság, sértés... Köztudott, hogy a falusiaknál van ez a mentalitás beidegződve. /Tisztelet a kivételnek!/

A hallgatás is kommunikáció, de erről biztosan te is tanultál annak idején a suliban.

További szép napot, kedveském! :)

szept. 9. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!