Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Lázadó korban már így kéne...

Lázadó korban már így kéne beszélni, vagy csak az idősebb generáció várja el?

Figyelt kérdés

Szeretnék szimpatikus, kedves srác lenni, de amikor ilyen helyzetbe hoznak, undorodóm mindenkitől.

Példa:

Középiskolában a portás néni kétszer hozott kínos helyzetbe

1. Elmondtam neki, hogy korrepetáláson voltam informatikából,

portás néni: Jól van, és mit szeretnél?

Én (a fejemben): Beakarok költözni a kollégiumba

Én: Kérem, engedjen ki

Portás néni: felsorol az 5 ujján udvarias kéréseket, és mondja, hogy válasszak egyet.

Kínosan nevettem ezen, de legszívesebben jól megmondtam volna neki a magamét.

Ezen az incidensen kívül még anyám szokott emlékeztetni, hogy úgy köszönjek a "hölgyeknek" hogy kezi csókolom. (Meg ehhez hasonló) Egyszer nagyon csúnyán ráfogok szólni az ilyenekért

Azért se szeretem az ilyet, mert elveszi a kedvem a kommunikációtól és úgy érzem nem vagyok megtisztelve

2024. aug. 3. 00:16
 1/3 anonim ***** válasza:
89%

Ne haragudj, de teli van hibával ez az írásod is, és még nehezen érthető, zavaros is.

Mindenesetre, a "Kérem, engedjen ki" ugyan nem a lehető legudvariasabb forma, de probléma sincs vele, egy normális kérés. Én ezt használtam volna a helyedben: "Legyen szíves kiengedni (hogy be tudjak költözni a kollégiumba)!"

2024. aug. 3. 00:59
 2/3 A kérdező kommentje:

1-s

Röviden: folyton kijavítanak engem, miközben beszélek vagy ha kérek egy szívességet. És nem tudom, hogy nekik van-e igazuk

2024. aug. 3. 01:57
 3/3 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
24%

konyorgok az isten aldja meg nenem ereszen ki

pl igy kell ez kijavithatatlan (kikezdhetetlen)

kezi? az micsoda?

hany eves vagy?

csuklom

pl. Szinten kikezdhetetlen koszones, vagy: csuklom szoritja az ing

2024. aug. 3. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!