Miért ilyen ez a mai generáció? (Beszélnék a saját eseteimről is, ha nem gond! )
A kérdés nincs rossz kategóriában, és most szeretnék egy kicsit elbeszélgetni erről az egész 21. századi... Hogy mondjam... Jelenről. Kezdjük ott, hogy ahányszor belépek a suliba, mindig azt látom, hogy mindenki vagy kockul, vagy káromkodik, vagy verekedik (és most a 7-14 éves korosztályról beszélek!!!!), és egyszerűen elkeserítő, hogy már itt tartunk, hogy például abban a rohadt iskolában, ahová járok, senki nem figyel egymásra, mindenki mindenkinek ellensége, és egyszerűen szinte egy tanár sem tesz például az ellen, hogy ne bántalmazzák egymást a diákok, és ez egyszerűen szomorú. Például az én 5. osztályos évemet, és az első félévet a hatodikból a pokolhoz tudnám hasonlítani. Egyszerűen egyes személyek miatt minden nap sírtam, depressziós voltam, öngyilkosságon járt az eszem, és ez ment egészen a mostani félévemig. Anyukám szerencsére megvédett, és elbeszélgetett a csitrikkel, de még azóta is fáj belegondolni, hogy mennyire lenézett mindenki... Az úgymond ,,legjobb" barátnőm is elárult és kiröhögött... Nagyon rosszul esik, még mindig. Még most is kibeszélnek a hátam mögött, és azt hiszik, nem látom. De nem szeretném fárasztani ezzel sem az ofőt, sem a szüleimet, úgyhogy inkább megtartom magamnak, mert már így is azt hiszik rólam az osztálytársaim, hogy egy hisztis p_csa vagyok. Én nem sajnáltatni akarom magamat, de ezt le kellett, hogy írjam, de az igazi kérdés még mindig az lenne:
Miért van ez? Miért ilyen goromba, rideg ez a mai generáció?
Köszönöm előre is a válaszokat, és bocsánat a regényért. :)
ez kilencvenes végén se volt más. a tanárok alulfizetettek és szarnak mindenkire, a gyerekeket azért küldik iskolába hogy otthon ne kelljen nevelni, és ha egy kicsit értelmesebb vagy akkor végigszenvedsz 7-8 évet míg nagy nehezen a gimnáziumban vagy a munkavilágban emberré válnak ezek a "gyerekek". de igazából az egész rendszerrel baj van, a kölyökkel aki akciófilmből tanulja mi a menő, és a szülővel aki megtanítja "szépen" beszélni és hogy hogyan kell leszarni az embertársait.
szóval nem irigyellek. magyarországon iskolába járni a legtöbb helyen ilyen. nem változott az elmúlt 20 évben semmit, kivéve talán az okostelefonokat.
Korosztályod szar nem ez a generáció. Idővel majd barázdálódik az agyatok és értelmesebbek lesztek.
Nincs valami kategória a biológiával kapcsolatos kérdéseknek?
biztos meg lehetne oldani másképp is, de talán ha 30ból egy tanár volt aki kicsit is szívén viselte a diákjai sorsát.
nyocadikosként Németországba kerültem, és azt kell mondjam, egészen más világ. Gyakorlatilag lefagyasztják a tanítást és addig beszélnek az osztállyal meg négyszemközt a gyerekekkel, amíg az ilyen csesztetések, alázások és verekedések teljesen meg nem szűnnek.
Sőt. egy bizonyos kor fölött rendőrségre viszik az ügyesek, és sokkal előbb tessékkelik el a tiszteletlen huligánokat mint itt. Gyakorlatilag a többi diáknak panaszkodtak és a "jó" tanulókat próbálták rábeszélni hogy verjék meg a zűrösököket. Így visszagondolva, tiszta szégyen.
Ha pedig nem akar tanár lenni, vagy kevésnek tartja a fizetését, akkor váltson szakmát, hogy vigye el az ördög!
A fegyelmet pedig ki kell érdemelni! Ha azt hiszed hogy tanárnak lenni vagy rendőrruhát viselni elég hogy méltó legyél a tekintélyre, akkor bizony könyvből tanultad az életed!
Ha nem érdekelnek téged a tanítványaid, és nem zavar ha tiszteletlenek egymással és bántják egymást, akkor te sem vagy méltó a tiszteletre.
Sokan elfelejtettek emberileg fejlődni, az a baj. Tanár- státusz. Merci- státusz. Diploma? Nem mindenhova kell. Erkölcs, tartás, emberség??
És nem, nem a diákkal van a baj, hogy a státusz kevés a tiszteletéhez.
A gyerekek régen is kegyetlenek tudtak lenni egymással, de jobban tartottak a következményektől. Pl. hogy az egyik beárulja a másikat a tanárnak, ennek volt visszatartó ereje. A saját szüleinktől tartottunk a legjobban, hogy mi lesz, ha megtudja mit rosszalkodtunk.
Akkor is voltak tiszteletlen, neveletlen gyerekek, de sokkal kevesebb mint ma. Szerintem ez a modern nevelési szemlélet a hibás szülői részről, hogy nemhogy nem lehet a gyerekre ráütni, de erélyesen rászólni se, nehogy sérüljön a lelke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!