Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért beszélnek úgy emberek a...

Miért beszélnek úgy emberek a 25-30 évesekről, mintha 20 évvel idősebb generációról lenne szó?

Figyelt kérdés

Már nem először látok ilyet az oldalon és nem akarom elhinni, hogy ennyi tévképzetes tini van itt. Azt meg végképp nem akarom elhinni, hogy aki 20+ éves, ilyen hülyeségeket találjon ki. Vagy mit tapasztal az ilyen a saját bőrén?

Konkrétan ha körülnézek magam körül, nem tudok olyan példát hozni, főleg nem nagy számban, ami. Megfelelne annak, hogy huszonévesen bárki nekiállna leépülni annyira látványosan, ahogy mondják. Hol vannak a ráncos húszasok? Hol vannak azok, akiknek romlik a teljesítménye? Ősz hajszálak, foghullás, "kevésbé feszes" test... Ti miről beszéltek egyébként? Alig van ismerősöm, akinek a dereka fáj, akkor honnan jön ez a hatalmas tévhit-halmaz? Komolyan, mintha negyvenesekről lenne szó.

Miért jó érzés bárkinek ilyen tévképzeteket gerjeszteni más emberekben?

2021. okt. 19. 09:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%

27 vagyok, bizony már van pár ősz hajszálam. Unokatesóm ennyi idősen már félig ősz volt. Mi ebben a pláne?

Kezdenek megjelenni az első ráncok a szemem sarkában.

A kevésbé feszes test adódhat abból hogy kevesebb ideje van az embernek mozogni mint suli mellett.

Nem egészen értem, csak azért mert te nem tapasztalod ezeket magadon, miért lenne tévhit?

2021. okt. 19. 09:27
 2/15 anonim ***** válasza:
58%
Figyi, én 28 évesen voltam a csúcson minden szinten, zéró őszhajszálakkal... Úgyhogy ha valaki 20 évesen leépül, ott valamilyen betegség áll a háttérben.
2021. okt. 19. 09:30
 3/15 anonim ***** válasza:
79%

Gyanítom, inkább te értettél félre valamit.

Az emberi test átlagosan huszonegynéhány éves koráig fejlődik, onnantól pedig már lefelé épül. Ez nem azt jelenti hogy egyik pillanatról a másikra ráncos és ősz lesz, ez nyilván évekbe, évtizedekbe telik. De ezek a folyamatok huszonévesen szoktak megkezdődni.

2021. okt. 19. 09:39
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezen én is csodálkozom. Egyik ismerősöm 4 ével fiatalabb, mint én. Ő már szinte teljesen ősz, szarkalábai vannak. Irigyli a bőrömet, viszont múltkor beszólt, hogy idős vagyok(27). Másik ismerősöm aki szintén 4 ével fiatalabb megjegyezte, hogy reméli az én koromban ő is hasonló lesz, mint én. Ennyire még nem sértettek meg egy bókkal
2021. okt. 19. 09:39
 5/15 anonim ***** válasza:
73%

#2:

> 28 évesen voltam a csúcson..úgyhogy ha valaki 20 évesen leépül, ott valamilyen betegség áll a háttérben

Tehát mivel veled konkrétan így történt, ezért akivel máshogy volt, az biztosan beteg... logikus

De hogy a kérdésre is válaszoljak: 25 éves korom óta fáj a derekam/hátam. Az ülömunka teszi. Járok is vele gyógytornászhoz kb két éve. Sokat segít. Jónéhány ismerösöm hasonló cipöben jár.

2021. okt. 19. 09:54
 6/15 anonim ***** válasza:
87%

Az őszülés mióta betegség? :D

2021. okt. 19. 10:02
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Milyen kontextusban ? Általában a tiniknél szokás egy vita-nézeteltérés közepette "le öregezni" vagy "boomerezni" egy 5-10 évvel idősebb ember.

Én ilyen esetekben látszok sokszor hasonlót.

De néha 25-30 évesek is úgy beszélnek magukról mintha nyugdíjasok lennének :D

2021. okt. 19. 10:14
 8/15 A kérdező kommentje:

Tanulás kapcsán és párkeresés kapcsán is ezt az (ön)temetést látom. Mert hogy az agy már nem fog úgy meg hogy egy 30 évesnek lefőtt a kávé és látszik rajta a hanyatlás. :O Én értem, hogy meg lehet különböztetni egy 15 évestől, de azért, mert felnőtt, nem azért, mert öreg. Vagy nem tudom, nekem ez annyira furcsa.

De igazad van egyébként, a munkahelyemen is sok ember úgy beszél magáról, mintha öreg lenne, mint az országút... Mert hogy mennyire nem bírja már az éjszakázást meg mennyire nehézkes neki a sport. :O De hogyan? A legtöbb ember még ezután vállal gyereket vagy kezd el orvosként prakzizálni például, akkor hogy lenne már általános probléma az éjszakázás?

2021. okt. 19. 10:24
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Az éjszakázás kortól függetlenül meg tudja viselni az embert - persze nem mindenkit, de sokakat.

2021. okt. 19. 10:34
 10/15 anonim ***** válasza:
42%

Én SOHA nem bírtam éjszakázni.

Viszont én pont azt nem értem, miért mondja sok ember, hogy 30 évesen még fiatal. Nem. A test is már a lejtőn van, ez biológiai tény. Nem úgy regenerálódik, nem úgy működik.

22-24 között vagyunk a csúcson, utána már nem.

Nálam agyműködésben is érezni kicsit, továbbá jobban oda kell figyelnem azokra a kilókra.

Ezen kívül fotókon is látszik a különbség. Huszonegy-két évesen ragyogtam, sugároztam, hamvas voltam, most már lassan-lassan középkorúsodom és a szám körül is kezd megjelenni a vonal akkor is, ha nem mosolygok.

Harmincas ismerőseim zöme panaszkodik, hogy nem olyan a gyomra, nem tudja tartani a súlyát, fáj a dereka...

2021. okt. 19. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!