Miért nagyobbak testileg az idősebb generációk? (40 és afölött)
Azért mert máshogy működik akkor már az anyagcsere/lebontas.
Fiatalon ők is vékonyak voltak, akármit ehettek nem látszott meg. Én szüleim is mindketten vékonyak voltak fiatalon, pedig mindent összezabáltak, de most már figyelniük kell.
Nekem a "boomer" nagymamám mesélte, hogy az ő korában inkább a markosabb, vastagabb férfiakat szerették jobban q faluban, mert -a testalkatuk miatt- jobban bírták a munkát, legalábbis így gondolták.
Nagyim is egy "macis" testalkatú fiúhoz, a nagyapámhoz ment hozzá.
Ebből egyenesen következik, hogy a hetvenes, nyolcvanas években több erős testalkatú ember születhetett, mint ma. De ez csak spekuláció.
Hogy ez a trend hol fordult meg, mióta kell a lányoknak csak a 180+ magas, vékony srác, és hogyhogy szinte minden kortársam magasabb nálam (175 cm vagyok), azt nem tudom.
Nagyapám egy 175 cm-es, zömök testalkatú ember volt, sajna én is ilyen lettem. Dagadt nem vagyok, de nem vagyok hórihorgas.
F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!