Vajon meddig érdemes, és lehetséges beszélni örökbefogadásról az újabb generációknak?
Onnan jut eszembe, hogy van egy unokatestvérem, aki örökbe lett fogadva, és az mindig is köztudott volt a családban, neki is. Már 2 gyermeke van.
Vajon erről majd érdemes beszélni velük akkor, amikor nagyobbak lesznek? Itt nem a szülők, hanem 2 nagyszülö nem az vér szerint, akit ismernek.
Direktbe közölni velük, hogy "gyere, fiam, beszélgessünk" nem szükséges, nem is érdemes. Viszont kommunikatívabb családban úgyis feljön a téma, legkésőbb, amikor a gyerek felfogja anyák napját, vagy ha elmesélik neki, hogy is lesz a gyerek. Lesz ezer kérdése, mondjuk:
- És én is anya hasában voltam?
- Igen.
- És Gizike is anya hasában volt?
- Igen.
- És anya is az ő anyukája hasában volt?
- Igen.
- És apa is nagymama hasában volt?
- Na ő pont nem.
Bármeddig.
Én pl 17 évesen nekiálltam családfát csinálni.
Ha pl tudjam hogy egyik dédanyámat örökbe fogadták, akkor onnantól felfelé más színnel csinálom, mert ez fontos infó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!