Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Illik megköszönnie a gyalogosn...

Illik megköszönnie a gyalogosnak, ha az autós átengedi a gyalogátkelőn?

Figyelt kérdés
Én általában szoktam inteni, de kezdem hülyeségnek tartani.
júl. 28. 12:23
1 2
 1/12 anonim válasza:
84%
Szerintem helyzetfüggő. Alap esetben nem "várom el", mint autós, mert hát elsőbbséged van és ennyi. De ha mondjuk rohansz, te sem figyelsz és kilépsz, ezáltal engem hirtelen fékre kényszerítesz akkor szerintem oda "illik" inteni, hogy "bocsi, kössz".
júl. 28. 12:26
 2/12 A kérdező kommentje:
Az ilyen esetet elfelejtettem kizárni...
júl. 28. 12:28
 3/12 anonim válasza:
100%
Akkor ha az alap esetben maradunk, szerintem is felesleges. Bár szerintem a nagyobb baromság az az, hogy megállok a zebránál az eddig sétáló gyalogost aki fogja magát és átfut úgy a zebrán mintha az élete múlna rajta. :D
júl. 28. 12:31
 4/12 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
84%

Szerintem nem illik, mert alap.

Részemről viszont helyzetfüggő, hogy mennyire intim. Értem ezalatt, hogy ha egy-egy a felállás egy kis vagy kihalt utcán/úton, akkor oda szoktam biccenteni. Ha az Üllőin megyek át a zebrán tíz másik emberrel elhaladva 16 autó előtt, akkor nyilván nem veszem fel mindegyikkel a szemkontaktust.

júl. 28. 18:22
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
olyan nincs hogy valakit fékre kényszerítesz, mivel az autósnak eleve olyan sebességgel kell megközelítenie az átkelőhelyet hogy meg tudjon állni, azt pedig már látja távolról ha valaki a közelben van, átmenési szándéka lehet. én sosem intek kisvárosban sem, ha olyanom van odabólintok és elmormolok egy félhangos köszit, de azt se mindig
júl. 28. 22:53
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
én megköszönöm, miért ne legyünk barátságosak egymással?
júl. 29. 10:42
 7/12 anonim ***** válasza:
Minek köszönjem meg, ha betartja valaki a közlekedési szabályokat? Bárcsak mindenki betartaná és akkor egy jobb világban élhetnénk.
júl. 29. 14:59
 8/12 anonim ***** válasza:

„én megköszönöm, miért ne legyünk barátságosak egymással?”

Azért mert ezzel az sugallod, hogy most ő valami pluszt tett, valami olyat nyújtott amit érdemes honorálni. Miközben csak betartott egy nagyon alap közlekedési szabályt.

júl. 30. 05:47
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
júl. 30. 19:17
 10/12 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam inteni de megpróbálok kicsit sietni, hogy gyorsabban átjussak. Ezzel szerintem ő is többet ér és fordított esetben én is jobban díjazom mint mikor valaki a gyalogátkelőn cammog és oda int. Inkább a lábát szedje ne integessen.
júl. 30. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!