Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ez régebben is így volt?

Ez régebben is így volt?

Figyelt kérdés

Manapság sajnos az a divat a fiatalok körében, hogy kiközösítjük vagy kibeszéljük a másikat, mert neki nincs barátja, nincsenek márkás cuccai, még szűz, beszólunk, mert az illető ötöst kapott stb. Gondolom mindenki tud ilyesmire példát mondani.

Régebben is így volt ez, mondjuk a rendszerváltás előtt? Akkor is mindenkinek az volt a célja, hogy eltapossa a másikat? Akkoriban miért közösítettek ki valakit?

2010. okt. 31. 20:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
IGEN. Ez sajnos alapvető emberi tulajdonság. Aki mást mond, az hazudik.
2010. okt. 31. 20:44
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
nem egészen. Régebben nem volt természetesen már 14 évesen elveszíteni a szüzességet. És nem is voltak,olyan gazdag osztálytársak,sőt márkás cuccok sem. Többnyire csak azt közösítették ki,aki a viselkedésével nagyon kilógott a sorból. És nem volt ilyen nagy divat a barátkozás sem.
2010. okt. 31. 20:47
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
Oké, tudom, hogy régen más miatt fúrták egymást az emberek, de hogy fúrták, az tény. És ahogy most sem mindenki, úgy akkor sem, de a jelenség sajnos mindig létezett, és fog is.
2010. okt. 31. 20:57
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszi az eddig válaszokat, szívesen várom a többit is! :)

A szüleim is azt mondták, hogy mindig is voltak ilyen emberek, és lesznek is, de akkoriban mégis összetartóbbak voltak az emberek.

Régebben is ekkora arányban voltak az ilyen emberek?

2010. okt. 31. 21:14
 5/12 anonim ***** válasza:
48%

20 évvel ezelőtt még létezett olyan, hogy közösség, meg közösségi szellem

na ez ma sehol nincs

2010. okt. 31. 22:16
 6/12 anonim ***** válasza:
Velem pl. pont ezt csinálják amit a kérdésed magyarázatának első mondatában leírtál kérdező.
2010. okt. 31. 22:55
 7/12 anonim válasza:

Nem tudom, hogy régebben is csinálták e, de ma nagyon erősen jelen van. A lányok között én vagyok a legjobb tanuló az osztályban, és tavaly év végén kitűnő lettem. Mire elkezdtek rajtam gúnyolódni, hogy majd én leszek a példaképük. Hallani kellett volna, ahogy mondják.

Meg nem a lételemem a divat, a hajamat nem lehet teljesen összefogni, vannak tincsek, amik még túl rövidek, és egy idő után elenged a "tartás" és nem áll tökéletesen a ezen is szoktak mostanában viccelődni. Persze 13 évesen tényleg menő lilára festeni a hajad, amit szoktak...

Csak majd pár év múlva semmi nem lesz belőlük, most meg ez van... (Ők amúgy is nagyképűek. Azt hiszik, hogy az iskolában azért hord sok mindenki csőnadrágot, mert ők hozták be a suliba...)

13/L

2010. nov. 1. 12:36
 8/12 anonim ***** válasza:
Mi annó a nagyongazdag osztálytársunkat közösítettük ki, mert mindig az olyan cuccaival próbált menőzni ami a mi szüleink havi fizetésébe kerültek.
2010. nov. 5. 17:03
 9/12 anonim ***** válasza:

Ez mindig jelen volt. Csak 2000 éve nem azért közösítettek ki valakit, mert ötöst kapott vagy mert még szűz volt, hanem mert mondjuk nem akadt férfi, aki feleségül kérje.

Vénlánynak lenni mindig "cikinek" számított :)

2010. nov. 5. 19:42
 10/12 anonim ***** válasza:
Az utóbbi időben elég nagyot romlottak a tinik, én a 90es években jártam általánosba, akkor még nem nagyon volt olyan h ált. iskolás korában veszti el a szüzességét. A barátságok is rendes normális barátságok voltak, ma viszont mindennél fontosabbnak tartják a műmájer stílust.
2010. nov. 11. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!