Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért a férfinak kell köszönni...

Miért a férfinak kell köszönnie először kortól függetlenül, és nem a nőnek?

Figyelt kérdés
Szerintem ez annyira szánalmas. Ez egyértelműen azért van mert a nőt tekintik értékesebbnek, magasabb rendűnek. A munkahelyen is a dolgozó kell köszönjön először a nagyfőnöknek, szóval hiába próbáltok mentegetőzni hogy nem így van. Szánalmas ez az ország.

júl. 13. 14:59
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
Ne köszönj és megvan oldva.
júl. 13. 15:12
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

Több energiádba kerül itt háborogni, mint odanyögni valakinek egy köszönést és jó pofát vágni hozzá akkor is, ha utálod az egészet. Bolhából elefántot csinálsz, másrészt fordított esetben azért lehetne ugyanígy kikelnie magából valakinek, hogy miért a nő köszön előre, biztos mert alacsonyabb rendű. Közben az egész annyira felesleges vitahelyzet, mint például mi a vécéülőke alapértelmezett pozíciója (ugyanúgy 1 mozdulat erőfeszítésbe telik mindenkinek megváltoztatni).

Legyél csak illedelmes, azt legalább elismerik. Ha paraszt vagy, magadat járatod csak le vele.

júl. 13. 15:18
 3/6 anonim ***** válasza:
48%
Illem
júl. 13. 15:32
 4/6 anonim ***** válasza:
65%

Akkor én nőként azon háborogjak, hogy egy összejövetelen a férfiak kezet fognak egymással, a nőkkel meg nem?

Szerintem ennyi bajunk legyen az egész életben.

júl. 13. 15:33
 5/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

kortol fuggetlen dolgot se ertem pont hogy ez volt regen illem hogy fiatal idosnek koszont elott

egy kislanynak oreg bacsika elobb koszon?

helyzetet se ertem, megallatok egymas elott mellett es varsz ra, de ugye tudja az illemet a no es varja hogy te koszonj es csak utana teszi o?

vagy hogy zajlik ez a gyakorlattban?

nem aki megezkezik valahova az szokot elsonek koszoni amugy? letamadjak akik mar ott vannak es gyorsan koszonek?

na vagy egyszerre

tenyleg nem ez szokot a legnagyobb gond lenni

júl. 13. 16:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Én igazából már annak örülök ha egy faszi vissza tud köszönni.

Meg ha pl. férfi társasággal vagyok és jön egy csávó aki valakinek a haverja, akkor az mindenkinek köszön kézfogással, csak nekem nem. Már az is valami ha egyáltalán azt mondja hogy szia.

Hidd el elég kellemetlen tud lenni ha valaki mindenkit köszönt, téged meg úgy kezel mint ha láthatatlan lennél (csak azért mert nunid van 😀).

júl. 13. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!