Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Milyen lelki gyakorlatokat...

Milyen lelki gyakorlatokat végzel rendszeresen - vallástól, egyháztól függetlenül?

Figyelt kérdés
Mióta végzed? Milyen változásokat hozott az életedbe?
2024. jún. 23. 11:49
1 2
 1/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
15%
megcsömölülésig gyüjtöm a gyülöletet a gyomromban
2024. jún. 23. 11:53
 2/15 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Te milyen tevékenységeket tartassz lelki gyakorlatnak ?

Ezt azért kérdezem mert sokféle dolgot neveznek ennek.

2024. jún. 23. 12:11
 3/15 A kérdező kommentje:
Az a sokféle dolog érdekel, amit mások annak tartanak. Ezért tettem fel a kérdést.
2024. jún. 23. 13:22
 4/15 anonim válasza:
39%

Nem végzek lelki gyakorlatokat, szimplán mert egészséges mentalitású ember vagyok.

És ezt tartom születésem óta.

2024. jún. 23. 15:38
 5/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
#4 de legzogyakorlatokat sem?
2024. jún. 23. 15:46
 6/15 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Van egy nagyon elterjedt tévedés :

Az, hogy az embernek van lelke ,és azzal mindenféle dolgokat csinálhat.

Javithatja ,ronthatja , küldheti a Menyországba,vagy a a pokolba.

A helyzet az, hogy egy Emberi lény egy összetett dolog.

Egy szellemi lény - nevezheted léleknek is - egy elme és egy test.

Tehát : Testgyakorlásról már hallottam, elmegyakorlatokról is, de lelkigyakorlatokat nem tudok elképzelni.

Ezért kérdeztem, hogy Te mire gondolsz ?

2024. jún. 23. 16:17
 7/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#6 ez pont az akik nem tartjak tevedesnek

ha a szellemuket megfeleloen taplaljak akkor jobb vilagokban jobb korulmenyek koze szuletnek ujra

vagy pedig teljesen megszabadulnak az anyagi vilagbol es lelki vilagba "kerulnek"

2024. jún. 23. 16:23
 8/15 A kérdező kommentje:

Nem tudtam, hogy az egészséges mentalitás kizárja a lelki gyakorlatot.

2024. jún. 23. 16:24
 9/15 A kérdező kommentje:

Szándékos Bendegúz:

Mindenekelőtt a nyitó állításodat meglehetősen sarkosnak vélem, számomra további kifejtést igényel: "Van egy nagyon elterjedt tévedés: Az, hogy az embernek van lelke ,és azzal mindenféle dolgokat csinálhat."

Továbbolvasva a hozzászólásodat úgy tűnik, hogy az elme-tudat-lélek bonyolult filozófiai diskurzusára utalsz. Én azonban inkább onnan közelíteném meg, hogy a pszichológiát is szimplán lélektanként ültetik át magyarra. Az ember dolgozhat tudatosan a belső világán annak reményében, hogy jobb lesz az élete, ezt a munkát nevezem lelki gyakorlatnak. Javarészt nem a testén dolgozik ilyenkor az ember, bár egyes felfogások szerint a jógapózok végzése is túlmutat a testedzésen. Még annyit tennék hozzá, hogy a jobb életen nem a mennyországot, nem valami metafizikai vigaszt értek.

2024. jún. 23. 16:35
 10/15 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Rendben.

Megértem, hogy ez kicsit váratlanul ért.

Tehát: TE egy szellemi lény vagy.

Hallhatatlan vagy.

Müködtetsz egy testet, amivel be tudsz avatkozni az anyagi világba.

Például beszélsz, vagy irsz, énekelsz, zenélsz, vagy készitessz egy jól működő autót.

A problémáid megoldásához és a tested múködtetéséhez használod az elméd.

Hát ez van.

Emiatt a hármas felépitésed miatt tudod a tested halála után új testben folytatni a következő életedet.

2024. jún. 23. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!