Ha az új szomszéd doktorként mutatkozik be, akkor elvárja, hogy én is úgy szólítsam?
Valószínűleg igen. Te doktor úrnak szólítod, ő meg téged X. úrnak. Nehezedre esik?
Egyébként magánéletben még nem mutatkozott be nekem senki dr-ként, pedig találkoztam néhánnyal.
Nem tudjuk, miért így mutatkozott be. Én óvakodnék attól, hogy kapásból valami negatívat feltételezzek emiatt a szomszédról, ahogy pl. #5 tette. Ha pl. orvos vagy jogász doktor, akkor lehet, hogy ezzel akarta felhívni a figyelmet erre a tényre, hogy pl. ő is eszedbe jusson a mentők mellett, ha pl. rosszul van a feleséged.
Megszólítani viszont szerintem felesleges doktorként. Kivéve, ha mondjuk ő lesz új háziorvosod, akkor akár illendő lehet szomszédként is úgy szólítani.
Én a szomszédomat egyébként simán csak szomszédnak szólítom pl. "Hallja, Szomszéd, itthon lesz pénteken, amikor jönnek az utcába a gázosok?"
A másik szomszédommal pedig tegeződünk, és keresztnéven szólítjuk egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!