Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kislány strandon bikinifelső...

Kislány strandon bikinifelső nélkül?

Figyelt kérdés
Lányunk most lett 10, és eddig Balatoni strandoláskor csak bugyi volt rajta. Semmi melle nincs még amit takargatni kéne, ő nem is igényli a felsőt (szoktunk nudira is járni, szóval nem szokatlan neki hogy így látják), meddig strandolhat így? Tudom sokak szerint már ez is extrém és rég felsőt kéne hordania.

jún. 3. 18:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%

Ez pont az a téma, ahány ember annyi nézet, ahány helyzet annyi eset. Nincs olyan, hogy igen bármikor vagy nem soha.

Egyébként adj rá. Nem azért, mert probléma lesz, hanem mert a kulturális szokásokat így tanulja meg. És meséld el neki, hogy van ahol lehet, van ahol nem. Akár van melle akár nincs. Természetesen az okokat is. Mert azok is vannak. A 10 éves kor nem arról szól, mit engedhet meg magának, hanem arról, hogyan kell eligazodni ebben a sokszínű és bonyolult világban. Mert lehet, de nem könnyű.

jún. 4. 18:42
 12/20 anonim ***** válasza:
77%
Ebben a korban már lassan menstruálni fog, ideje megtanulnia, hogy nyilvános helyen a melleket is illik takarni.
jún. 4. 20:00
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"szoktunk nudira is járni, szóval nem szokatlan neki hogy így látják"

És tőle megkérdezted, hogy ez neki mennyire jó? Kicsiként nem szokta őket zavarni, de ez az idővel változhat. Az addig rendben van, hogy nektek tetszik a nudizás, de a gyerekre nem kellene ráeröltetni.

jún. 5. 10:16
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A szomszéd kislánnyal beszélgettem egyszer erröl a témáról is (rengeteget beszélget velem, az anyjávan nem tud), hogy öt zavarja, hogy nem kap felsörészt, de az anyja mindig úgy kérdezi, "ugye nem akarsz még", hogy nem mer más válaszolni.

Neki 10 évesen még a melle nem nött, de a mellbimbó terület kezdett kicsit kiemelkedni, anyuka szerint ez "nem mell", a gyerek meg csak hason fekve volt egész idö alatt, mert szégyellte, hogy felül meztelen.

jún. 5. 11:14
 15/20 A kérdező kommentje:
#13, #14: igen, egyelőre nincs vele gondja, nincs ráerőltetve a nudizás. Beszélünk vele normálisan, nem ilyen "ugye szerinted is jól van úgy ahogy mi gondoljuk" stílusban.
jún. 5. 11:20
 16/20 anonim ***** válasza:
17%
Én is úgy gondolom, hogy amikor elkezd nőni a melle, onnan érdekes a kérdés.
jún. 5. 11:37
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
15 - Kérdező, ha már kérdeztél, légyszíves olvasd is el a válaszokat !
jún. 5. 14:56
 18/20 anonim ***** válasza:

Ilyen idős koromban én már azt is utáltam amikor anyum bejött öltözés közben, és hiába volt mindig jó a kapcsolatunk és tudtam, hogy bármit megbeszélhetünk mégsem mertem mondani neki, hogy utálom amikor bejön. Egyszerűen neki olyan természetes volt, hogy úgy éreztem velem van a gond amiért zavar.

Simán lehet, hogy zavarja a dolog, viszont ő is úgy érzi, hogy mivel nektek természetes vele van a gond és inkább nem szól

jún. 7. 15:04
 19/20 anonim válasza:
78%

Amíg jól érzi magát.

Személy szerint akkor kezdtem hordani, amikor el kezdett nőni.

jún. 8. 22:45
 20/20 anonim válasza:
100%
Ellenkező neműként nem akarok nagyon ebbe most beleszólni, csak arra hívnám fel a figyelmed, hogy sok korabeli gyerek nem biztos, hogy hozzá van ehhez szokva(Nem a nudistrandon) és elkezdhetik emiatt piszkálni is, tudod milyenek tudnak lenni a fiúk-lányok 10-11 évesen is már. Szerintem ennyi idősen jobb neki ha van rajta, nudistrandon meg úgyis mindegy.
jún. 14. 20:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!