Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Más is észrevette már ezt a...

Más is észrevette már ezt a mai világban?

Figyelt kérdés
A téma az autókra vonatkozik. Az autó maga már nem egy eszköz aminek készült, sokkal inkább egy társadalmi rang. Egy rang ami megmutatja a gazdájának a társadalomban betöltött szerepét, mértékét és fokát. Elszomorítónak találom, mennyire fontossá vált egy "jó autó". Mit nevezünk jónak? Gyors, könnyen karbantartható, megfelelő a szállítási feladatok elvégzésére? Vagy mert bőrös, klímás és új felnik vannak rajta? Nem mind egy. Elkeserítőnek találom a kapitalista értékrend ezen fokát, hogy ez határozza meg mások értékét a társadalomban, hogy milyen autóból száll ki. Ez vajon mikor kezdődött és miért haladt ilyen irányba? Ti szoktatok ezen gondolkodni?

jan. 20. 14:36
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
Nagyon naiv vagy, ha szerinted ez újdonság. Ez azóta jelen van, mióta az autók is.
jan. 20. 15:12
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Mindig minden korban megvoltak a státuszszimbólumok.
jan. 20. 15:50
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Persze, hogy szoktam. Vitázunk is erről rendszeresen. Ugyanis a zöld jövőnek nagyon betesz ez a módi.
jan. 21. 00:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
200 meg 1000 évvel ezelőtt pedig az volt a státuszszimbólum, hogy kinek van szebb lova. Az emberek alapvetően nem változnak.
jan. 22. 07:53
 5/9 anonim válasza:
59%

Ez nem csak a kocsikkal van így!

Cipőt sem azért vesznek mert ez a kényelmes hanem mert rávan írva hogy Gucci.

Én olyan ütött vágott roncs autóval járok a bontóha is sírva vennék át mégis elvisz mindenhova , igaz csak lassan :)

jan. 22. 17:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Miért is lettem nullára pontozva?
jan. 22. 22:42
 7/9 anonim ***** válasza:

El kell engedni az ilyen okosságokat!

Aki így gondolkodik, azt úgy sem lehet meggyőzni.

/de nem is kell/

jan. 22. 22:46
 8/9 TappancsMancs ***** válasza:
A hármas azért tényleg nem alaptalan. A nagyon környezetbarát autók azok viszonylag kisebbek és nem egy ember utazik egy óriási terepjáróban.
jan. 25. 13:47
 9/9 TappancsMancs ***** válasza:
És én is egyetértek azzal, hogy ez régen is megvolt, csak most még reklámozzák is.
jan. 25. 13:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!