Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mentek temetőbe? Mikor? Hová?

Mentek temetőbe? Mikor? Hová?

Figyelt kérdés
2010. okt. 29. 20:16
 1/8 anonim ***** válasza:
11%
Nem miért, kéne?
2010. okt. 29. 20:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem hallottál róla, hogy halottak napja lesz?
2010. okt. 29. 20:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Vidéki temetőkben már egy hónapja voltunk (messze van tőlünk, és kicsi gyerekünk van), a bp-i temetőket most elkerüljük nagy ívben.. ilyenkor mindig halottak napja után két héttel szoktunk kimenni, mert az utóbbi években már ültünk idegesítő dugókban a halottak napján a temetőhöz vezető utakon. Szerintem a tiszteletet így is megkapják szeretteink, ha nem pont aznap megyünk ki. Ja, és szoktunk ezen kívül is kijárni.
2010. okt. 29. 20:43
 4/8 anonim ***** válasza:
85%
Nem. Sosem szoktam. Otthon is tudok gondolni arra, aki más nem él. Ha én meghalok, engem hamvasztani fognak és szétszórni. Nem kell sír, márvány, satöbbi ahhoz, hogy ki lehessen fejezni azt, hogy aki elment, mennyire fontos...
2010. okt. 29. 20:47
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok. A temetőbe nem csak emlékezni járunk, hanem a sírokat gondozni is kell.
2010. okt. 29. 22:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyenlőre még nálam közelebbi hozzátartozó gondozza. Ha ő nem lesz, akkor fizetek érte valakinek, hogy megtegye. Nem megyek temetőbe.
2010. okt. 30. 07:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Csak azért megyek, mert a család szorgalmazza.

Nekem Halottak napja nem novemberben van, bocs...

2010. okt. 30. 12:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Két hete is voltunk, meg ma is, de olyankor jobb szeretek menni, amimkor csak mi vagyunk, mert akkor csend van, nincs tumultus. Legutóbb füvet nyírtunk, metszettünk, lesöpörtük a sírokat, kapáltunk. Ma csak locsoltunk, mécsest gyújtottunk és virágot cseréltünk. Tegnap még ültettünk is. Két alföldi településen.
2010. okt. 31. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!