Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan kell egy étteremben...

Hogyan kell egy étteremben viselkedni?

Figyelt kérdés

Nagyon nevetséges a kérdés tudom, de van egy lány és elszeretném vinni valami kis hangulatos étterembe, viszont gyorskajáldákon kívűl még máshol nem voltam.

Nagyon félek, mert magabiztosnak és bátornak szeretnék látszani(mégiscsak én vagyok a férfi).

De azt se tudom, hogy a végén a számlát hogyan kell kikérni a pincértől, meg hogyan kell borravalót adni meg ilyenek.

Légyszi segítsetek nem akarok beégni!!!

2024. jún. 1. 16:10
1 2
 11/19 anonim válasza:

Ne fikazd az etelt

Ha esetleg bort innatok akkor kerdezz ra mit ajanlana a pincer

Van ahol a fizeteshez a kasszahoz kell menni foleg a kisebb ettermekben

Nyugodtan kerdezz ra h szervizdij van e a szamlan

Ezen felul ha akarsz adhatsz meg nem szukseges a 10% ebben az esetben.

Akkor erdemes a 10% ha nincs szervizdij

Ha kabatban lesz a holgy segitsd le rola

Told ala a szeket

Legyel maximalisan udvarias a szemelyzettel!!!!

Ha valamely ertelbol nem kesz valamit vagy allergias vagy valamire elore a rendelwsnel kerdezz ra. Pl ontetben van e tej vagy a desszertben vagy hasonlo. Kerdezz ra a partnernel elore mielott megerkeztek.

Dicserd meg az etelt vagy barmi ami finom volt.

2024. jún. 1. 18:12
 12/19 anonim ***** válasza:
51%
Én úgy jelzem, hogy fizetnék, hogy felemelt kézzel író mozdulatot teszek.
2024. jún. 1. 18:17
 13/19 anonim ***** válasza:
Még egy jó tanács. Ne tegezd le a pincért! Még akkor sem, ha veled egykorúnak néz ki!
2024. jún. 1. 19:31
 14/19 anonim ***** válasza:

#2 Nem az italhoz választok ételt, hanem az ételhez italt, tehát először az ételt választom ki. Az aperitifre ez természetesen nem vonatkozik.

#5 Nem "elnézést, fizetnék", hanem "fizetek". Nem kérek szívességet, hogy odaadhassam a pénzem. Ettől még nem leszel bunkó. Csak akkor kérek elnézést, ha hibáztam, akkor viszont igen.

2024. jún. 1. 19:59
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha bármit kérdezel, és a pincér kitér a válasz elől, az gyanús.

A pincért szemkontaktussal, esetleg diszkrét(!) intéssel hívod.

Rendeléskor kérsz, nem szeretnél kérni, hanem kérsz. Semmiképp ne rendelj úgy, hogy ez és ez lesz!

A szervízdíjra kérdezz rá, ha a pincér nem ad egyenesválaszt, akkor vedd úgy hogy van! Ilyenkor nem kell borravalót adnod.

Fizetésre több megoldás van:

1) kártyás: kérdezd meg, hogy a "kiszolgálást" - ha nincs szervízdíj - hozzá tudják-e írni. Többnyire igen, akkor kb 10 %-ot hozzáíratsz. Ha nem, akkor a pincér így járt.

2) Kp. a) A pincér közöl egy összeget, ezt felszorzod 1,1-del és kerekítesz le vagy föl;

b) Kosárban/tárcában megkapod a számlát, beteszed a pénzt, a pincér visszahozza a visszajárót, Te pedig bennhagyod a borravalót. Ilyenkor gond lehet a címlettel, de ez legyen a pincér gondja!

2024. jún. 1. 20:41
 16/19 A kérdező kommentje:
Fúúúú hát nagyon szépen köszönöm, nem gondoltam volna, hogy ennyien fogtok segíteni. Azt hittem mindenki bunkónak gondol majd, hogy ezeket az alapdolgokat nem tudom. De nagyon kedvesek vagytok, köszönöm :)
2024. jún. 2. 09:44
 17/19 anonim ***** válasza:
#16 Nem tudni valamit kisebb baj, mint rosszul tudni.
2024. jún. 2. 09:46
 18/19 anonim válasza:
Az hogy nem tudod, viszont szeretnéd tudni, és segítséget kérsz nagyon jó. Sokan nem tudják egyébként, de odamennek, és közlik a pincérrel, hogy “na akkor lesz egy rántott hús, meg egy brassiói apró pecsenye, ennyi”. Sokkal jobb ha tanácsot kérsz, és van benned igényesség. Az meg hogy szeretnél egy lányt lenyűgözni nagyon cuki. Sok sikert!:) (nem tudom hányas voltam, de én írtam az asztalfoglalást.:))
2024. jún. 2. 10:34
 19/19 anonim válasza:
Milyen volt a randi? illetve az éttermi élmény?
2024. júl. 18. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!