Hogyan kell egy étteremben viselkedni?
Nagyon nevetséges a kérdés tudom, de van egy lány és elszeretném vinni valami kis hangulatos étterembe, viszont gyorskajáldákon kívűl még máshol nem voltam.
Nagyon félek, mert magabiztosnak és bátornak szeretnék látszani(mégiscsak én vagyok a férfi).
De azt se tudom, hogy a végén a számlát hogyan kell kikérni a pincértől, meg hogyan kell borravalót adni meg ilyenek.
Légyszi segítsetek nem akarok beégni!!!
Ne fikazd az etelt
Ha esetleg bort innatok akkor kerdezz ra mit ajanlana a pincer
Van ahol a fizeteshez a kasszahoz kell menni foleg a kisebb ettermekben
Nyugodtan kerdezz ra h szervizdij van e a szamlan
Ezen felul ha akarsz adhatsz meg nem szukseges a 10% ebben az esetben.
Akkor erdemes a 10% ha nincs szervizdij
Ha kabatban lesz a holgy segitsd le rola
Told ala a szeket
Legyel maximalisan udvarias a szemelyzettel!!!!
Ha valamely ertelbol nem kesz valamit vagy allergias vagy valamire elore a rendelwsnel kerdezz ra. Pl ontetben van e tej vagy a desszertben vagy hasonlo. Kerdezz ra a partnernel elore mielott megerkeztek.
Dicserd meg az etelt vagy barmi ami finom volt.
#2 Nem az italhoz választok ételt, hanem az ételhez italt, tehát először az ételt választom ki. Az aperitifre ez természetesen nem vonatkozik.
#5 Nem "elnézést, fizetnék", hanem "fizetek". Nem kérek szívességet, hogy odaadhassam a pénzem. Ettől még nem leszel bunkó. Csak akkor kérek elnézést, ha hibáztam, akkor viszont igen.
Ha bármit kérdezel, és a pincér kitér a válasz elől, az gyanús.
A pincért szemkontaktussal, esetleg diszkrét(!) intéssel hívod.
Rendeléskor kérsz, nem szeretnél kérni, hanem kérsz. Semmiképp ne rendelj úgy, hogy ez és ez lesz!
A szervízdíjra kérdezz rá, ha a pincér nem ad egyenesválaszt, akkor vedd úgy hogy van! Ilyenkor nem kell borravalót adnod.
Fizetésre több megoldás van:
1) kártyás: kérdezd meg, hogy a "kiszolgálást" - ha nincs szervízdíj - hozzá tudják-e írni. Többnyire igen, akkor kb 10 %-ot hozzáíratsz. Ha nem, akkor a pincér így járt.
2) Kp. a) A pincér közöl egy összeget, ezt felszorzod 1,1-del és kerekítesz le vagy föl;
b) Kosárban/tárcában megkapod a számlát, beteszed a pénzt, a pincér visszahozza a visszajárót, Te pedig bennhagyod a borravalót. Ilyenkor gond lehet a címlettel, de ez legyen a pincér gondja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!