Hogyan kell egy étteremben viselkedni?
Nagyon nevetséges a kérdés tudom, de van egy lány és elszeretném vinni valami kis hangulatos étterembe, viszont gyorskajáldákon kívűl még máshol nem voltam.
Nagyon félek, mert magabiztosnak és bátornak szeretnék látszani(mégiscsak én vagyok a férfi).
De azt se tudom, hogy a végén a számlát hogyan kell kikérni a pincértől, meg hogyan kell borravalót adni meg ilyenek.
Légyszi segítsetek nem akarok beégni!!!
Ez a legédesebb kérdés amit eddig olvastam ebben a kategóriában, azért meg hatalmas respekt, h bátornak, magabiztosnak szeretnél látszani és teszel is érte.
Én azt mondom próbálj nem izgulni, nem rágörcsölni dolgokra. Ha egy pasi engem vinne étterembe, akkor ezeket várom el tőle:
- rendelésnél először engem kérdezzen meg hogy mit szeretnék és rendeljen ő
- töltse ki az üdítőmet a pohárba, ha a pincér nem tette meg korábban
- ő fizessen (férjem van, közös számlával, tehát itt most nem a pénzügyeken van a hangsúly, hanem a tetteken, kérlek ne szóljatok le)
Tehát lényeg, h ő legyen a domináns fél.
A számlát úgy kell kikérni, hogy ha látod a pincért odaszólsz neki, h elnézést, fizetnék! Esetleg a kezedet felteszed (de ne úgy mintha suliban jelentkeznél). Ne csettints, mert az lekezelő, undort kelt.
Nagyjából ennyi jutott eszembe.
Nagyon sok sikert kívánok, remélem összejön a randi!!!
Amit szerintem nem mondtak még, nem tudom manapság ez mennyire illem még. De ugye a nőket illik előre engedni az ajtókban, viszont étterembe, bárba, minden ilyen helyre a férfi megy be először. Azért mert ő beszél a pincérrel, ha van foglalás, plusz régen ez még azért volt, mert nem tudhattad mi vár bent, és szíved választottja például valószínű nem örülne egy monoklinak. 😁
Valamint, gondolom szintén evidens, hogy ne beszélj teli szájjal. Velem van olyan, hogy a partner kérdez valamit, nagyon válaszolnék, de tele van még a szám. Ilyenkor hümmögök egyet halkan, odateszem a kezem a szám elé, gyorsan lenyelem a falatot és válaszolok. :) Ja igen, ha úgy érzed lesz is hely, a neten keresd meg az étterem telefonszámát, vagy ha van online foglalási lehetőségük, mert sokkal elegánsabb és kiszámíthatóbb dolog. Szerintem kifejezetten jó pont, ha egy férfi foglal asztalt, mert nekem valahogy az jelzi, hogy foglalkozott ezzel.:) Sok sikert, és jó randit!😁
*ha úgy is érzed, hogy lesz hely, akkor is foglalj asztalt. (Bocsi ez a rész kicsit nem állt össze)
Amikor felhívsz egy éttermet, mond hogy asztalt szeretnél foglalni, és kérdezd meg, hogy van-e asztaluk két személyre, x napon, y időpontban, ha van szuper, ha nincs, akkor mondani fogják mik az alternatívák, és akkor válasz egyet ami jó. Kérni fogják a nevedet, megmondod, ennyi. Aztán mikor odaértek mondod, hogy van asztalunk foglalva xy néven, és a pincér odavezet.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!